Közelednek az éremcsaták, a négyből két csapat, az Eger és a Ferencváros is ellenfélre vár. Közülük a Ferencváros tűnik könnyebb vetélytársnak, de a zöldsapkások csak a harmadik helyért érdekeltek így velük az eldöntő két résztvevője, a Szolnok és az OSC sem szeretne pólózni. Inkább az Eger ellen játszana mindkét csapat, hiszen Hosnyánszky Norberték már döntősök, páholyból várnak ellenfelükre. Ma este legkésőbb fél nyolc magasságában fog kiderülni, hogy a hazai pályán játszó Szolnoki Dózsa-Közgép vagy az OSC lesz a trónkövetelő Eger vetélytársa.

Jól tudja mindenki, hogy a Szolnok–OSC párharc döntetlenre áll, amelyik csapat megnyeri a szombaton 18 órakor kezdődő meccset, az finalistának mondhatja magát.

A szerdai fővárosi meccs után Salamon Ferenc, az OSC azt mondta, hogy:
– Most már végképp felszabadultan játszhatunk, a mindent eldöntő mérkőzésen inkább a Szolnokon lesz a teher. Salamon nyilatkozatát elmondtuk Cseh Sándornak, csapatunk edzőjének.
– Ez nem újdonság számunkra, hiszen szezon vége felé minden egyes meccsnek van tétje Ezt pedig így van rendjén,aki nyerni akar, annak el kell bírnia  a nyomást. Minden rendben készülünk a szombati mérkőzésre.

A címvédő Dózsa, amelyik tavaly decemberben előbb a Magyar Kupát majd a Szuperkupát is megnyerte a tavasszal pedig bejutott BL elődöntőjébe, egyértelmű hogy döntős akar lenni a honi bajnokságban is. Mindehhez semmi mást nem kell tenniük Kis Gáboréknak, mint legyőzniük az OSC legénységét, amely az edzőváltást követően egyre jobban játszik. Nem kell jóstehetségeknek, hogy nagy meccs várható a Vízilabda Arénában, minden bizonnyal telt ház előtt.

Forrás: Új Néplap