Kiemelt főszponzor: Főszponzorok:

A Fradi lett szuper

2018 december 22.

A Fradi lett szuper

A Ferencváros nyerte a TippMix Férfi Szuperkupát, ezzel a ferencvárosi csapat a naptári évben minden sorozatban nyert, amelyben elindult.

FTC-Szolnok 14:9 (4:2, 5:4, 2:1, 3:2)
Gólszerzők: Varga Dénes 4, Sedlmayer, S. Mitrovics 3-3, Vámos 2, Pohl, Jaksics, ill. Prlainovics 3, Alekszics 2, Bátori, Zalánki, Jansik D., Angyal

A Császár-Komjádi Uszodában rendezett „pólókarácsony” alapját az UVSE női csapata adta meg, amely a Dunaújvárost győzte le 10-7-re.

A férfi szuperkupa-döntőt a Ferencváros kezdte jobban: Stefan Mitrovics már az első támadásból betalált. Majd 2-0-ra vezetett a Fradi, amikor Jansik Dávid húzott be egy emberelőnyt. Majd azt hihettük, hogy megvan a 2-2, de Lazics gólját nem adták meg, a túloldalon Varga Dénes kent be egy szabaddobást. 5-3-ra megugrottak a zöldek, amikor jött egy Bátori-Prlainovics-Alekszics díszítősor és máris a Dózsa vezetett. Igen ám, de ez a kegyelmi állapot nem tartott sokáig. Innen ugyanis egy 5-0-s FTC-etap jött, amely el is döntötte a meccset.

A többször is bravúrosan védő Nagy Viktort Kardos Gergely váltotta a negyedik negyedben, ekkor már 11-7 volt az állás. A meccs gólját alighanem Mitrovics szerezte, a 14. ferencvárosi gól úgy született, hogy a kapunak háttal paskolta a labdát a kapuba. Andrija Prlainovics volt a szuperkupa-döntő utolsó góljának gazdája, a Ferencváros eddig All In- t játszik.

468 ad