Kiemelt főszponzor: Főszponzorok:

A második a harmadikkal

2019 február 16.

A második a harmadikkal

A B-csoport második helyén áll a Szolnoki Dózsa, ugyanúgy harminc pontot szerzett eddig, mint szombati ellenfele, a Miskolc.

Felkészülten várjuk a Miskolcot- mondta ezt úgy Jansik Dávid, mintha eddig bárkinek is lehettek volna kétségei. A miskolciak minden évben egy kicsivel jobbak korábbi önmaguknál. Novemberben ugyan 12−10-re tudott nyerni idegenben a szolnoki csapat, de természetesen azt a győzelmet sem adták ingyen.

JANSIK DÁVID, SZOLNOKI DÓZSA: Egy nagyon-nagyon harcias, küzdős mérkőzés volt, ami a legvégén dőlt el annak ellenére, hogy az elején végig vezettünk, aztán sikerült feljönniük. Most is ilyen mérkőzésre számítok. Szerintem ők úgy jönnek ide, hogy mindent bele fognak adni és meg akarják azt mutatni, hogy meg tudják verni a Szolnokot idegenben. Nekünk ezt meg kell akadályoznunk.

E megakadályozás felé a hagyományos úton tette meg a lépéseket a csapat. A hét elején kemény terhelést kaptak a játékosok, ami aztán fokozatosan enyhült. A hét közepétől már a taktikai elemeket gyakoroltatta a szakmai stáb. Ehhez éppen kapóra jött a Vízilabda Arénában edzőtáborozó Pécs, csütörtökön le is nyomott a két csapat egy kétkapus gyakorlást.

Bedő Krisztián személyében világbajnok centere van a miskolci csapatnak, de Szasa Misics, Vadovics Viktor, vagy éppenséggel Alex Bowen is megér egy- egy komolyabb szakmai pillantást. A Miskolc idén is lépett egyet a négy nagy, azaz a Ferencváros, az OSC, a Szolnok és az Eger felé.

SZATMÁRI KRISTÓF, SZOLNOKI DÓZSA: Miskolc az nagyon jó csapat, évről évre előrébb akarnak ők is lépni. Nekik úgy gondolom, hogy a kitűzött cél mindig a nemzetközi porond megszerzése.  

A Szolnoki Dózsa− Miskolc OB 1-es bajnoki mérkőzés szombaton délután négy órakor kezdődik a Vízilabda Arénában. Az Olaj TV hétfőn 18 órától felvételről közvetíti a találkozót.

468 ad