Kiemelt főszponzor: Főszponzorok:

A negyedik negyedben ért haza a meccs

2019 február 16.

A negyedik negyedben ért haza a meccs

Zalánki Gergő betegség miatt volt kénytelen kihagyni a Miskolc elleni hazai bajnokit, de a válogatott Oroszország elleni meccsén sem lehet ott. Helyette Vadovics Viktor került a nemzeti csapatba, aki történetesen a Miskolc játékosa.

Szolnoki Dózsa− Miskolc 11:8 (3:2, 1:2, 4:3, 3:1)
Gólszerzők: Bátori 3, Alekszics, Prlainovics, V. Rasovics 2-2, Angyal, Lazics, ill. Sztojanovics 3, Misics 2, Lőrincz B., Nagy Á., Bowen.

Zalánki kimaradása mellett Kardos Gergő is felmentést kapott, természetesen ő is igazoltan. A kapusnak még két hetet kell kihagynia.

A vízben azt láttuk, amit a bajnoki táblázat is mutat: két hasonló csapat játékosai úsztak fel, s alá a Vízilabda Aréna habjaiban. Bároti Bence keretezte be az első negyed szolnoki góljait, hiszen az elsőt és a harmadikat is ő szerezte, a kettő közé Milan Alekszics helyezte el a sajátját. A túloldalon Lőrincz és Stojanovics volt eredményes.

A második negyed kevés gólt, sok blokkot, még több melót hozott. Nagyon sok energiát tettek a vízbe a játékosok, csak éppenséggel kioltották egymást. Három perccel a negyed vége előtt Stojanovics egyenlített, Angyal Dani azonnal válaszolt, de Stojanovicsnak erre is volt felelete. 4−4-gyel cseréltek térfelet és kispadot a csapatok.

Sokkal több gól hozott a harmadik nyolc perc, jóllehet a második negyed kopírozódott le a játékrész első felében. Rasovics másfél perc alatt bekent kettőt, de Bowen és Misics is válaszolt, azaz maradt a döntetlen. 6−6. Az utolsó perc összesűrűsödött: Prlainovics jóvoltából visszakerült hozzánk az előny, de Nagy Ádám felelt a gólra. Kis Gábor egy kiharcolt ötméteressel járult hozzá a szombat délutánhoz, a büntetőt Alekszics tette góllá.

A negyedik negyedben már egyértelműen ellenfele fölé nőtt a Dózsa: előbb Prlainovics állította vissza a közte kettőt, Bátori harmadik gólja pedig már háromgólos előnyt jelentett, egy perccel a vége előtt pedig Lazics zárta le a meccset. Az időbe még belefért Misics centergólja, így ezt a nyolc percet kettővel, a meccset hárommal nyerte a szolnoki csapat.

468 ad