Kiemelt főszponzor: Főszponzorok:

A neheze volt a könnyebb

2018 április 14.

A neheze volt a könnyebb

Nem lehetett sziporkázó támadójátékot, világszínvonalú védekezést várni a Miskolc elleni mérkőzésen, lévén a Dózsa játékosai két hete nem is látták egymást. A válogatott program miatti szünet meg is látszott a teljesítményen, bár a győzelem így is simán „hazajött.”

Szolnoki Dózsa- PannErgy Miskolc 15-12 (5-3, 5-4, 3-1, 2-4 )

Szolnok: Kardos G.- Gocics 1, Jansik 1, Hangay 1, Younger 2, Prlainovics 1, Mezei 1 Csere: Kis G. 1, Alekszics 2, Fülöp 1, Zalánki, Csuk 3, Bátori 1 Nagy V.(kapus).   Vezetőedző: Cseh Sándor

Miskolc: Kósik- Nagy Á. 1, Bowen 5, Vadovics 1, Milicsics, Halek 2, Lukács D. Csere: Misics 1, Sánta 2, Berta, Hornyák, Kuzmenko (kapus) Vezetőedző: Sike József

Az első támadásukkal emberelőnybe kerültünk, mégis akcióból szereztük az első gólt Jansik Dávid jóvoltából. Majd szépen hozták helyzetbe a többiek Mezei Tamást, aki amolyan félcsavarral lőtt gólt. Éppen az első gól szerzője volt az első szolnoki kiállított, Nagy Ádám pedig szépen húzta be a fórt. Hangay Zoltán vett egy nagy levegőt, majd egy ugyanekkora átlövést eresztett meg, ebből is gól lett. Majd Gocics lövéséből is- a miskolci védelem elég ütött- kopott volt. A túloldalon Misics tett arról, hogy mi se lehessünk meggyőződve védelmünk áthatolhatatlanságáról. Ám megint gól volt gólra a válasz, Prlainovics szabaddobását csak a háló fogta meg. Ugyanez tükröződött le a másik kapu előtt is, Bowen lökete volt védhetetlen. Ekkor kevesebb mint két perc volt még hátra a negyedből, Cseh Sándor pedig időt kért. Gálamérkőzések góltermését hozta az első negyed, gyakorlatilag minden percre jutott találat.

Előnygóllal kezdődött a második negyed: Aaron Younger került a rosszfiúk „kalitkájába”, Halek Márton pedig kihasználta azt, hogy kiegészültünk már ugyan, de még nem volt kellően szoros a védekezés. Erre válaszul Alekszics dobott egy „alekszicses” gólt: lóbált, lóbált, majd jobbra nézett, de passz helyett lőtt. Nem is akárhogy. Megúsztunk, de rossz volt a passz, a visszatámadásból pedig Sánta lőtte ki a hosszú sarkot. Tapadósra vette a Miskolc. A kétgólos különbséget Milos Csuk állította vissza akcióból. Zalánki átadásából Bároti Bence csinált gólpasszt, nyolc gólunkon nyolc játékos osztozott. Kezdett védekezésre emlékeztetni a védekezésünk: voltak blokkok, labdaszerzések. Az első duplázónk Csuk lett, kilencedik gólunka szerezve. A második duplázó pedig Jansik Dávid, aki második személyi hibáját kapta, az ötméterest Bowen vágta be úgy, ahogy ötméterest bevágni illik. Az ausztrál minden hangszeren játszik, hiszen szabaddobásból is gólt szerzett, de ez azt is jelentette, hogy négygólos előnyünk a felére olvadt. Előnyben adogatott a mínusz egyért a Miskolc, de nem lett belőle baj. A vendégek szempontjából Alekszics nyolc méterről megeresztett lövéséből viszont igen.  A második negyedben is kitartott a tavaszi gólzápor, ám ebből a vendégek jöttek ki rosszabbul, hiszen még 8-5-nél Milicsicset szórták ki, ám ő nem tudott lakatot tenni a szájára. És mivel a tiltakozásnak nem az ENSZ-ben elfogadott eleganciáját választotta, cserés kiállítást kapott.

Bowen viszont nem bírt magával, a negyedik gólját lőtte a harmadik negyed elején. Jött is a szolnoki időkérés. Pedig semmi váratlan nem történt: a kéthetes válogatott programban kellően kilúgozott játékosok kóvályogtak csak a vízben. Már amennyiben a vízben lehet kóvályogni. Milos Csuk lőtt a negyed felénél még egy gólt, de az ezúttal is nagyon komoly melót elvégző Younger is megcsipkézte Kuzmeno mögött a hálót. A Recco-meccsen összeszedett combsérüléséből lassan felépülő Kis Gábor húzott be egy fórt, öttel még nem vezettünk a szombat délutánban. Szasa Misics is a cserés kiállítás sanyarú sorsára jutott a harmadik negyed utolsó percében. Mintha belefáradtak volna a játékosok a rengeteg gólba, vagy a védelmek kezdtek védelemszerűen működni, mindenesetre a harmadik negyedre alább hagyott a gólzuhatag.

Már a harmadik perc kezdődött a negyedik negyedben, amikor kiállítást érdemlően gyömöszölték meg Mezei Tamást, a létszámfölényből pedig Younger lőtt gólt. De a „közte hat” állapota csak addig tartott, amíg Sánta meg nem szerezte második találatát. Bowen is bevágott egy előnyt kés és fél perccel a vége előtt. Ilyesmire azonban Fülöp Bence is bőven képes, meg is lett a tizenötödik szolnoki gól. Halek viszont teljes létszámnál volt pontos és határozott. Az utolsó percet Vadovics gólja vezette föl, háromra közelített a Miskolc a korábbi hatról. A csattanót Zalánki lövése szolgáltathatta volna, de dörgedelmes kapufa lett a löketből, nem gól.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2206221229394780.1073742021.377565485593706&type=1&l=6a0ce3f9f4

468 ad