Furcsa megállapítás, de „nemfontos” mérkőzést játszott a Pro Recco és a Szolnoki Dózsa. A Bajnokok Ligájában idén Nyolc Döntőt rendeznek, a csoportgyőztes sem ússza meg az első napot, így már nem fizet olyan jól a csoport megnyerése.

Cseh Sándor vezetőedző sem csak az eredményre, a játékra volt kíváncsi. Sokkal inkább arra, hogy játékosai „hogyan veszik fel a harcot” az olasz sztárcsapat játékosaival. Komoly a valószínűsége, hogy a két csapat még egymásba gabalyodik a két csapat a genovai fináléban.

A második percben nem zártunk ki jól és az ilyen megingást megbosszulja a Recco: Gitto szerezte az első gólt. Aztán Ivovics is becsengetett előnyből. Felsejlett a szolnoki meccs, amelyet ugyancsak az olaszok kezdtek jóval jobban. Aaron Younger egy többször is elveszettnek hitt emberelőny végén lőtt gólt, majd Mandics zárt rövidre egy fórt. Válaszul megint Younger szerzett gólt, méghozzá a látványosabbik fajtából: Alekszics passzát a centerposztról elmozogva húzta be. Figari is hozzászólt a dolgokhoz, majd megint Mandics tett róla, hogy három legyen közte: kilőtte a pókot a sarokból. Younger most átlövésből volt pontos, majd még közelebb jöhettünk volna, hiszen kettős fórban adogathattunk, de Jansik közeli lövését Tempesti megfogta. Nagy Viktor zárként még két bravúrt is bemutatott.

A harmadik negyedet mi indítottuk jobban. Alekszics ütemtöréses lövése meglepte Tempestit és a visszavonulását többször is bejelentő, majd magát mindannyiszor meggondoló „vénember” bevédte a löketet. 5-4. Az irgalmatlan iram (fel-leúszás+ pankráció+ ott van azért a labda is) igen sokat kivett az egyébként kimagasló fizikai állapotban lévő játékosokból. Több volt a pontatlan lövés, az elszámított passz. A Recco is- önmagához képest- több ki nem kényszerített hibát vétett, Nagy Viktor is föltempózott Tempesti szintjére és sokadik mutatványa után Younger úszott meg úgy, hogy motorcsónakkal sem lehetett utolérni: kiegyenlítettünk. Majd, hogy nem élhessük bele magunkat túlságosan a jelen helyzetbe Echenique is meglőtte a maga gólját.

Egyetlen góllal vezetett a Recco, amely ilyen szoros meccset emberemlékezet óta nem játszott a Camogli Uszodában. Ráadásul egy „nemfontos” meccsen. Bár az ilyesmit kezeljük kellő fenntartásokkal, hiszen ki ne akarná megmutatni, hogy ki az úr a háznál. Ivovics használta ki, hogy nem vettük komolyan a lopakodását és persze be is lőtte, így lett 7-5. Aztán jött egy kis kavarodás: olasz kiállítás, Younger rálövi, Tempesti védi. Igen ám, de időt kért Cseh Sándor, az eligazítás meg is történt. Ám utána nem támadhattunk, hanem ötméterest lőtt a Recco. A játékvezetői egyeztetés folyamányaként azért, mert már akkor jött a jelzés- vagy vették észre a játékvezetők- amikor már az olaszoknál volt a labda. Viszont a labda nem hazudik, Nagy Viktor megfogta Mandics ötösét. Kisvártatva viszont Filipovics lövésével szemben már nem tehetett semmit, így mégis 8-5-lett. Az utolsó másodpercekre a Recco is kettős előnybe került, de nem ment vele semmire.

Az Eger vasárnap délben Sabadellben játszik, a további eredmények a B-csoportból: Spandau 04- Alphen 14-8, Jadran Herceg Novi- Steaua Bukarest 16-10.