Kiemelt főszponzor: Főszponzorok:

A tavalyi döntős legyőzte a címvédőt

2018 június 07.

A tavalyi döntős legyőzte a címvédőt

Minden meccs előtt füstgépes bemutatás dukál, ezt megkapták a mi játékosaink is. Talán kicsivel többet is belőle, mint amennyit szerettek volna. Viszont eleredt az eső is, bár ez aligha tényező, hiszen a víz így is elég nedves.

Ne feledjük, Andrija Prlainovics csak a partról segíthet bennünket, viszont „Szolnok” feliratú zászlót is látni a nézőtéren és a „Hajrá, Szolnok” is elég jól kihallatszik. Viktor Rasovics ragaszt be egy nagy gólt Nagy Viktornak. Alekszics lohasztja le Bijac életkedvét, de az egyenlítés után Xavi Garcia a teszi velünk ugyanezt. Younger lövését még kitolja Bijac, de Bátori úgy a sarokba vágja a labdát, hogy az alig jön ki onnan. 2-2 az első negyed.

A második negyed elején már vezetünk is: Zsivko Gocics nézi át a csatamezőt, majd abban a pillanatban, ahogy megrogy előtte a blokk, lő is. A kapufa kicsit besegít. Jól védekezünk, ennek csak betetőzése Bátori újabb gólja. Viszont a kettő gyorsan egy: Youngert küldik ki, Benic pedig góllal zárja le a fórt. Kis Gábor áldozza testi épsége egy darabját a csapategység oltárán, megkapjuk az ötméterest, viszont Alekszics lövését Bijac kipiszkálja. Egyenlítenek a horvátok: Loren Fatovicra nem figyeltünk egy lélegzetvétel erejéig. 4-4 a nagyszünetben.

A harmadik negyed első horvát támadásából emberelőnybe kerül a Jug és Xavi Garcia megint nem irgalmaz, eggyel vezet a tavalyi BL ezüstérmese. Zalánki Gergő baljában jobbára bízhatunk: meglepi Bijacot, újra X. Egészen addig, amíg Bátori be nem kalapál egy újabb előnyt. Rasovic is a jobbik fajta lövő kezével érkezett az uszodába, egyenlít. 6-6.

Nyolc perc. Mennyi mindenről tud dönteni ez a viszonylag rövid idő. Kiválóan megjátszanak egy előnyt a horvátok, Macan kapja a falban a labdát és lövi a kapunkba. Nagy Viktor véd létfontosságú pillanatban, mehetünk az egyenlítésért. Macan megy ki, Csuk fórban leadott lövése a kapufáról a képzeletbeli gólvonalra és nem mögé pattan. Zalánki csördíti a labdát elemi erővel Bijac mögé. Egy kő elindul „gördülni” 7-7. Centerből kapunk gólt, Lozina „kisgáboros” gólt szerez. Három perc sincs hátra, mínuszban vagyunk. Újabb perc telik el. A horvátoknál a labda. Alekszicset kiküldik, Vjekoslav Kobescsak időt kér. Ha belövik, végünk. Belövik. Loncar lök minket az alsóház felé. Utolsó perc: Zalánki még kipúpozza a hálót, de nem biztos, hogy elég lesz. A horvátok lepörgetik az órát, lógó orral mehetünk az 5-8. helyért. Lehet még Eger- Szolnok meccs, csak nem akkor és nem azért a tétért, amelyben korábban Dabrowski Norberttel megegyeztünk.

468 ad