Visszafogott első két negyed után a mérkőzés második felében már kidomborította a két csapat közti különbséget a Szolnoki Dózsa a Debrecen ellen. A nagyszünetig jó tartották magukat a vendégek, a végére azonban tizenkét gól lett a különbség.

E.ON Férfibajnokság, 3. forduló, A-csoport:
Szolnoki Dózsa – Debrecen 19-7 (3-1, 6-4, 6-1, 4-1)

Gólszerezők: Bátori 3, Zalánki 3, Aleksics 3, Csuk 3, Mezei 2, Younger 2, Jansik, Fülöp, Gocsics, ill. Durik 2, Macsi, Boros, Fejős, Kállay, Obradovics

Egyáltalán nem berezelten érkezett Szolnokra a Debrecen, legalábbis az első negyedben alig-alig látszott, hogy a két csapat más-más célokért küzd. Obradovics szerezte a meccs első gólját, ám az első nyolc perc végére már 3-1-re a címvédő vezetett. Lukas Durik jóvoltából még egyszer feljöttek egy gólra a vendégek, de a második negyed közepétől már a 150 néző bármelyike meg tudta volna mondani, hogy melyik a jóval jobb csapat.

Centerben mindkét csapat elég hatékonyan dolgozott: Kis Gábor és Mezei Tamás hozta az ötmétereseket és a kiállításokat, míg odaát akcióból voltak pontosak a középjátékosok. 15-6-ról indult a negyedik negyed, a korábban Szolnokon is játszó Lévai Márton kikapta a bal alsó sarok elől Milan Alekszics büntetőjét, majd Zalánki és Mezei gólja után a lazuló fegyelmet Durik használta ki. 17-7-nél Fejős Róbert csavart le egy emberesebb méretű pofont Fülöp Bencének, de lefordulás lett az esetből, nem pedig vendetta. Fülöp bosszúból megszerezte a mérkőzés utolsó gólját, beállítva a 19-7-es végeredményt.

Cseh Sándor, a Szolnoki Dózsa vezetőedzője: Ma a hozzáállással elégedett voltam, az első félidő védekezése azonban nem tetszett. A másodikban már jobban védekeztünk és jobban is támadtunk. Valamint az is látszott, hogy a Debrecen elfáradt. A DVSE az első félidőben nyújtott teljesítményére kell, hogy alapozzon a jövőben. Mi pedig készülünk a folytatásra…

Komlósi Péter, a DVSE vezetőedzője: Azt kaptuk, amire számítottunk, taktikailag más ellenfél a Szolnok, mint akikkel eddig találkoztunk. A pillanatnyi állást nem figyelve próbáltunk mindig harcban lenni. Az első félidőben ez sikerült, a másodikban viszont már kijött a két csapat közti különbség.

Zalánki Gergő, a Szolnoki Dózsa játékosa: Az elején több olyan hiba is belecsúszott a játékunkba, elsősorban a védekezésben, amilyeneket nem engedhetünk meg magunknak. A második félidőben helyreállt minden, örülök neki, hogy sokat játszottam, jól érezte magam a vízben.

Fejős Róbert, a DVSE játékosa: Az volt a cél, hogy ne fussunk bele nagy pofonba, de sajnos a végére kinyílt az olló. A második félidőben fejben és fizikailag is elfáradtunk. Annak viszont örülök, hogy a Szolnok komolyan vett minket, így ők is és mi is készülhettünk fontosabb meccsekre.