Kiemelt főszponzor: Főszponzorok:

A Verona is idegenben lesz

2018 november 01.

Kevés annál szebb hosszú hétvégés program létezik, mint hogy az ember elruccan Veronába. Shakespeare Rómeó és Júlia című drámájának köszönhetően az észak- olasz település a szerelmesek városa, romantikus helyszín lánykéréshez, nászutakhoz, ilyesmikhez. Rengeteg műemlékkel, lélegzetelállító terekkel, bájos kávézókkal.

Na, ezekből nem fog látni semmit a szolnoki vízilabda- csapat. Mert bár a Bajnokok Ligája soros ellenfele, a BPM Sport Management nevet viselő csapat székhelye Verona, mégsem ott, hanem az attól 170 kilométerre fekvő Busto Arsizio nevű nyolcvanezres város uszodájában lesz a szombati mérkőzés.

KIS GÁBOR, SZOLNOKI DÓZSA: Egy olyan védekezést játszanak, ami nagyon veszélyes. Hiába próbálunk rá felkészülni, ez ott fogja eldönteni a meccset abban a pillanatban. Hogyha ugyanazt játsszák, mint amire mi számítunk. Úgyhogy biztos vagyok benne, hogy egy olyan mérkőzésünk lesz, ahol elképesztően oda kell figyelni, mert a figyelem lesz a legfontosabb, hogy egy olyan zónát, amit gyakorolnak, azt megfelelően tudjuk hatástalanítani.

Busto Arsizio fürdőkomplexuma nem csak szépségéről nevezetes. Hanem arról is, hogy a Bajnokok Ligája első fordulójában a címvédő Olympiakosz otthagyta a fogát. A Verona gyakorlatilag végig vezetve nyert 7-6-ra úgy, hogy az egyébként antracitkeménységű görögök 7-4 után csak éppen hogy emészthetővé tudták tenni a vereséget. Úgyhogy nagyon észnél kell lenni.

ZALÁNKI GERGŐ, SZOLNOKI DÓZSA: Amit megbeszéltünk, vagy amit a Zsile kért tőlünk, azt hogyha mindenki betartja, akkor tényleg reális esélyünk lesz a győzelemre, sőt, akkor úgy érzem, hogy nekünk kell nyerni. Mert tényleg egy olyan pólót játszanak, ami kicsit káoszt akar csinálni az egész meccsből. Ezt kell nekünk valahogy leszűrni, hogy kicsit lassítsuk őket, tényleg higgadtabban, mint ők. De ugyanakkor nagy szívvel kell csinálni, mert nagyon fárasztó lesz, pont emiatt oda kell majd figyelni.

Alesiani, Fondelli, Luongo elég jól csengő veronai nevek a pólós szakmában. Egyáltalán nem hajlott koruk ellenére minden hájjal megkent csibészek, akik az olasz póló hagyományait követve mindent megtesznek azért− amellett, hogy igen magas szinten űzik ezt a játékot−, hogy az ellenfél vérnyomását az ugyancsak finom olasz kávé nélkül is az egekbe rántsák egy pillanat alatt.

KIS GÁBOR: Elég bicskanyitogató stílusuk van: ugranak át a fejeden, csipkelődnek, dobálják magukat, amikor kicsit csak meglököd. Tehát nekem centerben egy olyan dolog lesz, amit muszáj lesz megoldanom, mert én fizikálisan tudom kihasználni az erősségeimet. Attól függ, hogy a bírói felfogás milyen lesz. De én úgy gondolom, hogy részemről is van már az a rutinom, hogy ezeket meg tudjam és megpróbáljam megoldani. De tény, hogy ez mind figyelemben, mind tűrőképességben nagyon kemény mérkőzés lesz. Emellett meg elképesztően fontos ebben a csoportban. Végül is mind a két csoport nagyon kemény a BL-ben, de a mi csoportunk, a mi helyzetünk is abszolút kívánja azt, hogy ezt a meccset meg kéne nyernünk kint.

A Verona− Szolnoki Dózsa BL-mérkőzés szombaton 19 órakor kezdődik. Az európai szövetség idén több, a közvetítésekkel kapcsolatos újítást is bevezetett− annak minden előnyével és gyerekbetegségével együtt. Az internetes közvetítések úgy működnek, hogy például az Olaj TV honlapján megjelenik az összes szombaton rendezendő meccs linkje. Ezen kell kiválasztani azt a meccset, amelyet a felhasználó nézni szeretne− ez esetünkben alighanem a veronai meccs lesz. Az első fordulóban apró köhögésekkel, de működött a közvetítés, így joggal reménykedhetünk abban, hogy szombaton sem lesz másként.

468 ad