Dózsa- Miskolc mérkőzéssel folytatódik a pólós felsőház. Egyáltalán nem mellékesen két hét válogatott-program miatti szünet után. 

Nem vetette szét az öröm a klubvezetőket, de talán még a játékosokat sem, amikor megpillantották az idei versenynaptárat. Ugyanis a nemzeti bajnokságok és az európai kupasorozatok legfontosabb időszakára bedobták a válogatottaknak az Európa Kupa döntőjét, majd ezt még megfejelték azzal, hogy világliga- fordulót is rendeztek. “Nekem nem az a problémám, hogy sűrű a program, hanem az, hogy értelmetlen és abszolút nem nézi a játékosoknak az érdekeit, meg egyáltalán, a kluboknak az érdekeit. Két hét után először csütörtökön találkozunk. Gondolom, hogy nagyon fáradtak, illetve kiégettek lesznek a játékosok, de erre azt tudom mondani, hogy aki szeretne válogatott lenni, illetve válogatott játékos, annak tudnia kell, hogy ez mivel jár. Nyilván mi itt a klubnál szurkolunk a válogatottaknak, főleg a magyaroknak, de a legfontosabb az, hogy itt teljesíteniük kell. Egyébként én a legnagyobb problémát nem csak abban látom, hogy most akkor szombaton hogy fogunk játszani, hanem az, hogy tulajdonképpen a bajnokság végéig innen háromnaponta rangadónk van, háromnaponta egyre nehezebb mérkőzéseink vannak és nyilván ebbe a ciklusba úgy megy bele egy játékos, hogy most tulajdonképpen minimum egy öt- tíz napos pihenésre lenne szüksége és így kezdi el ezt az egészet.”- dohogott abszolút érthető módon Cseh Sándor vezetőedző.

A hagyományoknak megfelelően a válogatott program idején nem taposták egymás sarkát a pólósok a Vízilabda Arénában. Összesen négyen végezték a napi penzumot, a többiek a magyar és a szerb válogatottak erősítették, Aaron Younger pedig az ausztrál nemzeti csapattal szerepelt Új- Zélandon. Ilyen hosszú távollét után azonban a viszontlátás öröme legalább őszinte volt. Ezzel az őszinteséggel, ugyanakkor komolyabb felkészülés nélkül kell nekimenni a szombati, Miskolc elleni bajnokinak. Ilyen előzmények után roppant fölösleges és tartalmatlan a „Mire számítsunk a Miskolc ellen?”- kérdést föltenni. Annyit elöljáróban, hogy a felsőház első körében a Dózsa 16-8-ra nyert az Euro Kupa elődöntőjébe jutott Miskolc otthonában. “Két hete nem láttam a csapatom háromnegyed részét. Tehát fogalmam sincs, hogy hogy fogunk játszani szombaton. Természetesen nem is érdekel, hogy hogy fogunk játszani szombaton, az nyilván érdekel, hogy nekünk idehaza meg kellene verni a Miskolcot, de azért ehhez már olyan szempontból hozzá vagyunk szokva, hogy itt napról napra kell majd egy picikét a fizikumot újra felépíteni.”-folytatta a szakvezető.

A Szolnoki Dózsa- Miskolc vízilabda- bajnoki mérkőzés szombaton 16 órakor kezdődik a Vízilabda Arénában. Az Olaj TV-n vasárnap 18 órától felvételről nézhetik meg a találkozót.