Kiemelt főszponzor: Főszponzorok:

Átlépve a saját árnyék

2019 január 23.

Átlépve a saját árnyék

Három góllal legyőzte a Mladost Zagrebet a Szolnoki Dózsa, így életben tartotta Final 8 esélyeit.

Szolnok-Mladost Zágráb 11:8 (4:1, 2:3, 2:2, 3:2)
​Gólszerzők: Zalánki 3, Alekszics, Bátori, Kis G. 2-2, Lazics, V. Rasovics, ill. Milos Csuk 3, Radu, Milos 2-2, Petkovics

Némi meglepetésre Kardos Gergő kezdett a kapuban, kimagasló teljesítménnyel mehetett negyed kilenc körül zuhanyozni. No meg azzal a tudattal, hogy nyert a csapata. Ugyanis a sorozatban elért három döntetlen akár még frusztrálttá is tehette volna a társaságot. A recept elméletben ugyan megvolt: gólt nem kapni az utolsó percben!

Pár perces kölcsönös gyömöszölés után Lazics dörzsölten kiharcolt egy előnyt, majd a ziccert fölé húzta. Nem vacillált ennyit Bátori Bence, aki középről, ugyancsak előnyből elfelejtett irgalmazni. Majd Zalánki Gergő egy lefordulás végére tett igencsak látványos pontot− a gólpassz sem volt amolyan útszéli átadás Prlainovics részéről. Milan Alekszics is bekent egyet, a fellegek között érezhettük magunkat. Hogy egy kis fejfájásunk azért csak legyen, arról az „ősöreg” Radu gondoskodott, a balkezes román center masszírozta be az első horvát gólt. De Milan Alekszics benyúlt a szerencseládába, ahonnan kihúzott egy „mákosabb” lövést, 4−1-gyel ért véget az első negyed.

A második nyolc perc érdemi részét is Lazics kezdte, méghozzá egy szenzációs ejtésgóllal. Majd Kis Gábor is centerből volt hajszálpontos. 6−1! Innentől azonban észhez tértek a horvátok és zsinórban hármat szereztek, majd mielőtt tényleg ránk melegedett volna a pite, Bátori Bence lőtt nagyon fontos lélektani pillanatban legalább annyira szép kapásgólt. 7−4. 7− 5-nél Kis Gábor verekedte be magát ziccerig, nagyon gyanús körülmények között tűnt el a víz alatt, az ítélet azonban nem érkezett a partról. A túloldalon viszont a tavaly még Szolnokon játszó Csuk vágott be egyet. A 7−6-os állásnál is rosszabbnak tűnt, hogy az addig elraktározott sérelmeket soroló Zsivko Gocics piros lapot kapott. Viktor Rasovicsnak lehet, hogy a vezetőedző elvesztésétől is felment a vérnyomása, mindenesetre ez a pumpa egy óriási gólban kulminálódott. 8− 6 után Prlainovics nyugtathatta volna meg a Vízilabda Aréna népét, de a szerb klasszis talán életében először fölé lőtt egy százszázalékos ziccert. A lövésekkel egész meccsen nem volt szerencséje Andrijának, ám mezőnymunkájával, no meg gólpasszaival ellensúlyozta gólképtelenségét. Ha volt is ekkor holtpont, azon Kardos újabb klassz védése, valamint Zalánki gólja lendített át minket. Olyannyira, hogy Zalánki Gergő még egy víz alól eleresztett félcsavarral is a gólvonal mögé juttatta a labdát. Ez a bravúrgól pedig eldöntötte a meccset. Amelybe még belefért egy Kis Gábor-féle öt méteren kívüli szabaddobásgól. Az utolsó kettő gólt a  horvátok lőtték ugyan, de ettől most valahogy nem állt csempén a szánk.

468 ad