Kiemelt főszponzor: Főszponzorok:

Az Egerrel elődöntőzünk

2018 április 23.

Az Egerrel elődöntőzünk

A felsőház utolsó körének számunkra volt nagyobb tétje, ugyanis az már a játéknap előtt biztossá vált, hogy az Eger a harmadik helynél sem jobb, sem rosszabb nem lesz. A vasárnap délutáni meccsen a hevesiek látszottak motiváltabbnak, nyertek is.

Szombaton a Ferencváros 10-6-ra győzte le idegenben az OSC-t, így a Dózsának is győznie kellett volna Egerben ahhoz, hogy az első helyen maradhasson és az OSC-vel elődöntőzhessen. Ez már csak azért is volt kívánatos opció, mert az OSC-vel 6-0-ról indította volna a hét pontig tartó párharcot a címvédő, míg egy esetleges egri vereség- azon túl, hogy a rájátszás előtt nyilván lélektanilag sem tesz jót- 3-3-as elődöntő-indulást feltételez.

A hazaiak indultak elszántabban, négy gólt lőttek nyolc perc alatt. Mi mindkét gólunkat fórból lőttük. A második negyedben már abból sem. Pedig 4-2-nél volt egy időkérése előnyünk, de gyatra lett a megjátszás, viszont a túloldalon Vlachopulosz bevarrta a lefordulást, így lett 4-3 helyett 5-2. Nagyon nem mindegy. A nagyszünetben 6-2 állt a táblán. Sem az eredmény, sem pedig a támadójátékunk (és az önmagunkhoz túl sokszor önmagába roskadó védekezésünk) nem volt a fordítás záloga. A „közte négy” ha nem is tűnt el a harmadik negyedben, mindenesetre megfeleződött úgy, hogy már 8-4-re is vezetett az Eger. A negyedikben még megindult a hátrány nagy hegyét meghódítani a Dózsa, de ez a vasárnap nem rólunk szólt. Még annak ellenére sem, hogy a végére egyetlen gólra faragtuk a hátrányt.

„Sokkal jobb volt ma az Eger, nem egy góllal. Ezen a tavaszon többször volt úgy, hogy bemegy a Szolnok a vízbe, és egy motiváltabbnak tűnő ellenféllel játszik. Hogy az mennyire törvényszerű az elmúlt évek sikerei után, hogy a gépezet megakad, hogy sokszor be kell tolni – hogy ebben mennyi a játékosok hibája, mennyi az enyém, nehéz eldönteni. Sokat is gondolkodik az ember azon, hogy miben tudunk újat mutatni egymásnak. A mai mérkőzésre új taktikával készültünk, amit nem tudtunk megcsinálni az elején, kihagytuk a helyzeteinket – az ellenfél kapusának az első negyedben nem is kellett védenie… A másik fontos, hogy ha három-négy kulcsjátékosunk egy napon betlizik, akkor verhetjük a fejünket a falba, ez lesz az eredmény.”- mondta a mérkőzés végén Cseh Sándor vezetőedző a mérkőzést közvetíti M4 kérdésére válaszolva.

 Nyert az Eger 8-7-re, a két csapat szerdán a Vízilabda Arénában már a bajnoki döntőért játszik egymással.

468 ad