Rendkívüli hangulatban kezdődött a pólóbajnokság döntője. A második és a harmadik negyedben a Ferencváros 6-0-át repesztett, ezzel pedig eldöntötte a három győzelemig tartó finálé elő meccsét.

FTC-Szolnok 12:9 (2:3, 3:2, 4:2, 3:2)

Gólszerzők: Varga Dénes 4, Mitrovics 3, Nikics 2, Madaras, Jansik Sz., Vámos, ill. Prlainovics 3, Younger 2, Mezei, Bátori, Csuk, Zalánki

Nagy terhelésből, ráadásul megkésve érkezett a Császár- Komjádi Uszodába a Szolnoki Dózsa. Nem elég a rengeteg energiát elszívó elődöntő az Egerrel, a szerdai BL-meccs, még a közlekedésszervezés is a címvédő ellen dolgozott, a csapat busza jó másfél órát állt a dugóban, így bemelegítésre sem nagyon maradt idő.

Mindezek ellenére mi kezdtünk jobban, Mezei Tamás pompás centergólját Bátori lökete fejelte meg. Varga Dénes tartotta a lelket a Fradiban, 5-3-ra is vezettünk, majd a második negyed közepén megkezdődött a Rettenet Percei című szétesés. A Ferencváros hat gólt lőtt zsinórban, ez kellően fel is lelkesítette a hazaiakat, minket pedig érthetően letört. Varga Dénes klasszisa ezen a meccsen is kijött, ezúttal ellenünk.

Veszve természetesen semmi sincs, annyi történt, hogy az FTC érvényesítette a pályaelőnyt. Folytatás szerdán 19 órakor a Vízilabda Arénában. Ahol viszont nyerni kell.