Kiemelt főszponzor: Főszponzorok:

Bekeretezett meccs

2018 március 26.

Bekeretezett meccs

A felsőházi középszakasz hatodik fordulójának egyik rangadóján a Ferencváros legyőzte az Egert. A másikon pedig a Szolnoki Dózsa az OSC-t. Így továbbra is a vasárnap esti két győző fej-fej mellett vezeti a bajnokságot.

Az OSC vezetőedzője, Tóth László női vonalon is „nyomul”, hiszen Bíró Attila szövetségi kapitány egyik segítője a válogatottnál. Mivel ezen a héten ebbéli elfoglaltságai vitték el az idejét- a mérkőzés idején is Spanyolországban tartózkodott-, a vasárnap esti meccsen Kovács Cs. Róbert volt a beugró.

OSC–SZOLNOKI DÓZSA 8–15 (1–3, 1–4, 4–2, 2–6)

OSC: Bisztritsányi – Drasko Brguljan 1, Erdélyi 2, Randjelovics, SEMAN, Burián, Kovács Gábor 1. Csere: Gór-Nagy, Bundschuh 1, Hegedüs, Salamon 2, TÓTH M., Juhász Zs. 1. Megbízott edző: Kovács Cs. Róbert
SZOLNOK: Nagy V. – Bátori 1, M. Csuk 1, Prlainovics 2, Mezei 1, Jansik D., ZALÁNKI 4. Csere: Kis G., Younger 1, Hangay Z., GOCICS 2, ALEKSZICS 3, Fülöp. Vezetőedző: Cseh Sándor

De nem csak szakvezetőjét vesztette el az újbudai csapat. Nemanja Ubovicsnak eltörött az ujja, így képtelen volt vízre szállni. A negyedik percben Prlainovics nyitotta ki a gólcsapot, majd Alekszics vágott be egy ötméterest, ahogy jellemzően szokta. Brguljan megúszását benéztük ugyan, de centerből megadtuk a korrekt feleletet (Mezei Tamás volt az elkövető). A második negyedre még egy lapáttal rátett a Dózsa- ez praktikusan azt jelenti, hogy tovább növelte előnyét a módfelett harciasan (khm) játszó OSC ellen.

Hiába kapta a fórokat a hazai csapat emberhátrányban sem estünk sem le, sem kétségbe, a védekezésünk üzembiztosan működött. És mivel senki sem szeret adósa maradni a másiknak, a harmadik negyedben is keményebb pólót adtak elő a keménykötésű legények. A vízi pankrációba viszont egyáltalán nem zavart be a labda, a harmadik nyolc percet a hazaiak húzták be, de maradt még az előnyből annyi, hogy azzal lehessen gazdálkodni. Sőt, ez a fajta gazdálkodás oly jól sikerült, hogy a negyedik negyed közepére már komolynak, illetve kínosnak mondható különbség alakult ki. Ezt ugyan Juhész és Salamon is ötméteresből csökkentette, de ez az állapot csak átmenetinek volt mondható. Az OSC védelme a negyedik negyedben már nem tudta tartani a szolnoki ostromot, így a hazai mérkőzés után idegenben is nagy arányban nyert a Dózsa.

468 ad