Kiemelt főszponzor: Főszponzorok:

Bronzérmes a Szolnoki Dózsa

2019 május 18.

Bronzérmes a Szolnoki Dózsa

Egerben is győzni tudott a Szolnoki Dózsa, így bronzéremmel búcsúzhatott a medencék világától Kis Gábor.

ZF-EGER–SZOLNOKI DÓZSA 7–13 (1–2, 3–3, 1–4, 2–4)

EGERValics – Hosnyánszky 1, Sz. Rasovics 1, VLAHOPULOSZ 4, Murisics, Gyárfás, Sántavy. Csere: SÁNTA 1, Lukács D., Decker Á., Avramovics, Magyar M. VezetődzőDabrowski Norbert
SZOLNOK: NAGY V. – Bátori 1, PRLAINOVICS 4, Angyal 1, Lazics, V. RASOVICS 2, Zalánki1. Csere: Szatmári, M. ALEKSZICS 2, KIS G. 1, Jansik D. 1, Teleki, Szeghalmi. VezetődzőZsivko Gocics

Egy héttel a hazai 10−7 után Egerben szerette volna lezárni a bronzpárbajt a Szolnoki Dózsa. Viszont az Eger mindenképpen játszott volna még egyet vasárnap. Ennek megfelelően zajlott az első két negyed. Két emberelőnyünket is belőttük az első negyedben: Prlainovics és Viktor Rasovics volt az „elkövető”. Az egriek részéről Sánta Dániel lőtt gólt centerből a két szolnoki találat között.

A második nyolc percet még tudta tartani az Eger, a nagyszünetben Biros Péter, háromszoros olimpiai bajnok arról beszélt, hogy azzal az egy góllal most jobb a Szolnok, viszont a magyar vízilabdázásnak is jót tenne, ha a harmadik meccsen dőlne el a harmadik hely sorsa. A hazaiak ügyvezető igazgatója, Szécsi Zoltán- ugyancsak olimpiai aranyérmes- abban reménykedett, hogy vasárnap a Vízilabda Arénában tudnak majd némi pezsgővel is gratulálni a pályafutását befejező Kis Gábornak.

A pezsgők nem jönnek Szolnokra. Ennek oka pedig a harmadik negyedben keresendő. A szolnoki védekezés továbbra is feszes maradt, helyükön voltak a blokkok, ha kellett, akkor pedig Nagy Viktor volt a helyén. A támadásaink egyre pontosabbak lettek, így fokozatosan nőtt a különbség. A negyedik negyed közepén a tizenegyedik szolnoki gólt ki más? a 11-es sapkában játszó Kis Gábor szerezte.

A lefújást követően a búcsú megható percei következtek, majd Vári Attila, az MVLSZ elnöke átadta az érmeket, illetve a harmadik helyezettnek járó kupát.

A 2018-19-es OB 1-es vízilabda-bajnokság harmadik helyezettje a Szolnoki Dózsa csapata. Egyes sapkában Nagy Viktor, kettessel Angyal Dániel, hármassal Bátori Bence, négyessel Zalánki Gergő, ötössel Szatmári Kristóf, hatossal Szeghalmi Zsombor, hetessel Milan Alekszics, nyolcassal Viktor Rasovics, kilencessel Andrija Prlainovics, tízessel Djordje Lazics. Tizenegyessel Kis Gábor, tizenkettessel Teleki András, tizenhármassal Jansik Dávid, tizennégyessel Kardos Gergely, valamint Pethe István. És persze a szakmai stáb: Zsivko Gocics vezetőedző, Vincze Gergő és Hangay Zoltán edző, Kovács István szakmai igazgató.

fotó: MADAR DÁVID/MVLSZ

468 ad