Kiemelt főszponzor: Főszponzorok:

Bukaresti sima

2018 április 30.

Bukaresti sima

Az őszi mérkőzéshez hasonlóan idegenben is biztosan győzte le a román bajnokot a Szolnoki Dózsa. A gördülékeny támadójátékot az jelzi, hogy tíz játékosunk szerzett gólt.

A hazai 15-3- ból kiindulva jó okkal gondolhattuk azt, hogy Bukarestben sem lehet komoly gond a három pont megszerzése. A két bajnoki elődöntő közé beékelt BL-meccsnek ráadásul igazán komoly tétje már nem is volt, hiszen a Dózsa biztos résztvevője a genovai nyolcas döntőnek, míg a Steaua biztosan nem.

STEAUA BUCURESTI –SZOLNOKI DÓZSA 9–17 (2–6, 4–4, 3–5, 0–2)

STEAUA: Diakonow – Filipovics 1, Chioveanu 1, Gheorghe, Radoi, BULJUBASIC 3, Delgado 2, Murisics 2, Popescu, Cotrau, Ghiban, Goanta. Vezetőedző: Andrei Iosep
SZOLNOK: Nagy V. – Zalánki, Gocics 1, PRLAINOVICS 5, Mezei 1, Younger 1, M. Alekszics 1. Csere: BÁTORI 3, Jansik D. 1, Milos Csuk 1, KIS G. 2, Fülöp B. 1. Vezetőedző: Cseh Sándor

És a Dózsa úgy is kezdett, hogy kétség se lehessen, melyik csapat is a jobb. Prlainovics kétszer, míg Kis Gábor, Milos Csuk, Bátori Bence és Milan Alekszics egyszer- egyszer célzott rendkívül pontosan. A második negyedben viszont visszaesett a védekezésbéli koncentráció, így a román bajnok játékosai egyre többször tették Nagy Viktor mögé a labdát. A 10-6-os fordulás után a Steaua kifejezetten közel jött, de 11-8 után megint zsinórban három szolnoki gól jött és gyakorlatilag vége is volt a meccsnek.

Az Eger Genovában játszott úgy, hogy Dabrowski Norbert el sem vitte Hosnyánszkyt és Decker Ádámot. Az Eger 14-6-ra kapott ki.

468 ad