Megkezdődtek a küzdelmek a legrangosabb európai kupában, a Bajnokok Ligájában. A főtábla B csoportjában a címvédő csapatunk, a  Szolnoki Dózsa a spanyol CN Sabadell otthonában csobbant medencébe, ahol fölényes 16-5-ös győzelmet aratott.

A rajt előtt vezetőedzőnk Cseh Sándor azt mondta honlapunknak, hogy a katalán gárda különösen hazai pályán nagyon veszélyes, játékosaik sokat és gyorsan úsznak. Mivel erősen kezdenek, ezért csapatunknak is gyorsan fel kell vennie a mérkőzés ritmusát, és egy percig sem lazíthatnak.

Nos, a fiúk megfogadták mesterük tanácsát, és repülőrajttal indítottak, hiszen Bátori Bence alig 70 mp után betalált a hazaiak kapujába. Majd Milos Csuk, Andrija Prlainovics és Aaron Younger is feliratkozott a góllövő listára, 0-4-es szolnoki szempontból abszolút megnyugtató állással zárult az első negyed.

A folytatásban sem hagyott alá a lendületünk, mindezt bizonyítva Milan Alekszics két és fél perc alatt mesterhármast ért el, (0-7). Éledtek a hazaiak Gorria Puga szépített, majd újra betalált a sabadelli pólós, mielőtt vérszemet kaptak volna a hazaiak, Alekszics belőtte az övéi nyolcadik gólját, majd Prlainovics újra hétre növelte a felek közötti különbséget, tehát 2-9-es állással zárult az első félidő.

A térfélcsere után Bátori majd Prlainovics is betalált a vendéglátók kapujába, közben Cabanas Pegado szépített, de csapatunk továbbra sem engedett a gyeplőn, Zalánki Gergő is belőtte első szolnoki BL-gólját. Nem volt megállás, csapatunk továbbra is címvédőhöz méltó játékot nyújtott. Aztán Mezei Tamás és Jansik Dávid beköszönt, a spanyolok ugyan elértek még két gólt, de Bátori Bencéék nem álltak le, kapás oldali szélsőnk zárta le a meccset, (5-16)

Csapatunk tehát rajt-cél, fölényes győzelemmel köszönt be a főtáblán. BL folytatás november 8-án, amikor a Steaua Bukarest látogat a Vízilabda Arénába.

CN Sabadell–Szolnoki Dózsa 5–16 (0–4, 2–5, 2–4, 1–3)
Gólszerzők: Gorria Puga 4, Cabanas Pegado 1, illetve Alekszics 4, Prlainovics 4, Bátori 3, Zalánki 1, Jansik D. 1, Mezei 1, Younger 1, Milos Csuk 1