Kiemelt főszponzor: Főszponzorok:

Csak meglett!

2018 október 18.

Győzelemmel indította a Bajnokok Ligája csoportkörét a Szolnoki Dózsa. A sorozatot korábban kétszer is megnyerő, de az elitkörbe 24 év után visszatérő horvát Jadran Split ellen.

 SZOLNOKI DÓZSA–JADRAN SPLIT 10–9 (3–1, 3–3, 3–3, 1–2)

 SZOLNOK: NAGY V. – BÁTORI 4, Prlainovics, Kis G., Angyal, V. Rasovics 1, Zalánki 1. Csere: Alekszics 1, Lazics, Jansik D., SZATMÁRI 3. Vezetőedző: Zsivko Gocics
JADRAN SPLIT: Anic – Delic 1, Setka 1, POPOVIC 3, Power, Zovic 1, VISKOVIC 2. Csere: Kovacic 1, Pejkovic, Milardovic, Butic, Bego. Vezetőedző: Ivan Asic

Egy új szezon kezdete mindig különleges, furcsa, akár még szorongató érzés is lehet. Első hazai meccsét játszotta a Szolnoki Dózsa az idényben, ebből kifolyólag az olyannyira jól ismert medence szélén tette a dolgát Zsivko Gocics vezetőedző, valamint segítője, a debütálást még egy születésnappal is megfejelő Hangay Zoltán. A stáb harmadik tagja, Vincze Gergő hozzájuk képest már rutinos „partonálló”.

A Jadran keretének java spliti születésű, ez azt is jelenti, hogy nagyjából kölyökkoruk óta játszanak együtt, az „egymás gondolatait is ismerik” kitétel rájuk aztán tényleg igaz.

Kiválóan indult számunkra a meccs, hiszen Bátori- Rasovics- Alekszics sormintában három gólt szereztünk. Viszont az igencsak összeszedett Split sem ma jött le a falvédőről, mindent megtettek annak érdekében, hogy ne érezhessük biztonságban magunkat. 6-3-ról 6-5-re jött föl az ellenfél. Sőt, Borisz Popovics löketével már csak 8-7-re vezettünk. Ekkor újra levegőhöz jutottunk, de Bátori Bence negyedik gólja után nem sokkal megint csak egy volt közte. A végére 10-9-cel fordultunk és bizony volt néhány rázós másodpercünk, de végül meglett az oly fontos győzelem.

Aki esetleg némi szájhúzogatással fogadná, hogy „csak” egy góllal sikerült nyerni, annak hadd ajánljam figyelmébe a B-csoport további eredményeit: Mladost Zagreb− Hannover 11-11, Verona− Olympiakosz 7-6, vagyis a címvédő már az első meccsén vereséget szenvedett. Spandau− Jug Dubrovnik 6-7.

A nap másik két magyar érdekeltségű mérkőzésén a 17 év után újra BL-meccset játszó Ferencváros 13-6-ra legyőzte a Dinamo Moszkvát, az Eger viszont 12-7-es vereséget szenvedett a Barceloneta vendégeként.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2488266624523571&type=1&l=33ce835b9a

468 ad