Kiemelt főszponzor: Főszponzorok:

Csakazértis!

2018 május 02.

Csakazértis!

A lehető legjobbkor győzte le először idegenben az Egert a Szolnoki Dózsa. Szombat délután a Vízilabda Arénában dől el, hogy ki lesz a Fradi ellenfele a döntőben.

Torkunkon a kés- így jellemezte a szerda esti meccset Kis Gábor, aki nyomban hozzá is tette, hogy ő a maga részéről kifejezetten csípi az ilyen összecsapásokat, ahol aztán végképp nincs pardon. Nem is volt. Az első negyed után 3-1-re vezetett a Dózsa, vagyis egy negyed alatt lőtt annyit, amennyit múlt héten négy negyed során. Az Eger ezzel arányosan „egyharmados” volt. Dabrowski Norbert abban bízott, hogy kevésgólos meccs lesz, amely nekik kedvezhet. Ez a teória a félidőre romokban hevert, hiszen a második nyolc perc végére a lőtt gólokat tekintve utolérte múlt szerdai önmagát az Eger, csakhogy addigra kétszer annyit kapott.

A 3-6-ról kezdődő harmadik negyed első gólját ugyan Rasovics szerezte, de Kis Gábor húzott be egy előnyt, majd az Eger parlagon hagyott egy dupla fórt is. Igaz, utána 5-7-re feljött. Aztán Decker gyűrte össze sokadszorra Mezei Tamást, amiért jött is az ötméteres. Ez viszont Hosnyánszkynál verte le az ékszíjat, már holtidőben Mezeihez dobta a labdát. Nem túl nagy erővel, de éppen eléggé ahhoz, hogy cserés kiállítást kapjon érte. A büntetőt Prlainovics varrta be, így lett 5-8.

A háromgólos Dózsa-előny nyitotta a negyedik negyedet, amelyben minden rövidre zárult. Kis Gábor húzott be egy újabb fórt, majd Bedő unt rá arra, hogy szigorú őrizet alatt van. Víz fölötti ütésért állították ki végleg. Vagyis szolnoki ötméteres+ négypercnyi folyamatos emberelőny. A csere nélküli végleges kiállítás további hozadéka, hogy Bedő Krisztián a szombati szolnoki meccsen biztosan nem lesz ott a vízben. Prlainovics ezt az ötöst is betette Mitrovics mögé. Ekkor Csiszár Boldizsár érkezett az egri kapuba. Az „i”-re a pontot Bátori Bence tette föl. A 12-6-os győzelemmel a Dózsa levette a Kis Gábor által emlegetett kést a torkáról és gyakorlatilag visszatette az Eger gigájára.

Folytatás- és elődöntő lezárás- szombaton a Vízilabda Arénában. Ahová a híre szerint meglehetősen sok egri szurkoló érkezik, éppen ezért illenék a lelátóról komolyan megtámogatni a zsinórban hatodik bajnoki döntőjére készülő csapatot. A finálé biztos résztvevője a Ferencváros, amely az OSC lenyomásával 18 esztendő után játszhat újra az aranyért.

468 ad