Kiemelt főszponzor: Főszponzorok:

Csoportgyőztesként a nyolc között

2018 október 29.

A szombat, de kiváltképp a vasárnap délelőtt nem arra teremtetett, hogy akkor játsszon vízilabda mérkőzést az ember fia. A BENU Férfi Magyar Kupa csoportselejtezői során azonban egyáltalán nem volt ritka, hogy kora délelőtt már csobbantak a csapatok.

Néhány napja a Vízilabda Arénában már játszottak egy Dózsa- Vasas meccset. A bajnokit egészen magabiztosan, 16-6-ra nyerte a szolnoki csapat. A kupaselejtező szombat délelőtti meccse még nyomokban sem emlékeztetett a bajnokira, hiszen a címvédő két góllal tudta legyőzni az angyalföldieket. Jóllehet a győzelem aligha forgott veszélyben, mégis komoly erőbedobásra késztette a Vasas a Dózsát. Most tízzel kevesebbet lőtt, kettővel kevesebbet kapott a csapat, a matematikai feladvány helyes megfejtése a 6-4-es végeredmény.

A délutáni körben viszont már nem volt pardon: a Honvédot három gólon tartotta a csapat, ez mindenképpen dicséretes, mint ahogy a tizenegy szerzett gól miatt sem lehet szégyenkeznie senkinek. Vasárnap délelőtt− amikor felvételeink is készültek− a Dózsa hazai medencében ugyan, mégis a vendégcsapatnak járó kék sapkában ugrott vízbe a Kaposvár ellen. Góltalan első negyed után hat góllal, 14-8-ra nyert a szolnoki csapat.

SZATMÁRI KRISTÓF, SZOLNOKI DÓZSA: Várható volt, hogy tovább fogunk jutni, az is várható volt, hogy megnyerjük mind a három meccsünket. Szerintem jó volt. Megismertük a csapatokat, ugye a Vasassal játszottunk már a bajnokságban is, ott tízzel vertük őket. Itt kicsit álmoskásan indult, nem nagyon jöttek be inkább elől a helyzeteink, konkrétan szétlőttük az ellenfél kapusát, hálót, mindent. A mai meccsről meg igazából annyit, hogy szerintem jól játszottunk, odafigyeltünk, jól védekeztünk, elől egy- két butaságból: jómagam részéről két eladott labdából egyből lekontráztak minket, kaptunk két gólt, ezen kell javítani.

KARDOS GERGELY, SZOLNOKI DÓZSA: Abszolút hasznos volt, ugyanis három új meccsen tudtunk gyakorolni bizonyos elemeket a védekezésünket és természetesen a támadásunkat. Igazából mint csapat látszódik, hogy ha ott vagyunk fejben és tényleg, mint egy csapat dolgozunk, akkor akár a Honvéd elleni eredmény is nagyon jól tükrözi azt, hogy mire lehetünk képesek.

A három meccs két nap alatt meglehetősen fárasztó, mindazonáltal a hasznossága kétségbevonhatatlan.

JANSIK DÁVID, SZOLNOKI DÓZSA: Nagyon hasznos volt, nagyon sok minden kiderült számunkra. Gondolok itt játékbeli, taktikai elemekre, gondolok itt arra, hogy hogyan is kéne mérkőzésekhez hozzáállnunk, milyen felfogásban. Igazából csak egy új csapat vagyunk: tehát sok új ember van, új a stáb, új az edzőnk és úgy érzem, hogy emiatt minden mérkőzést nagyon- nagyon komolyan kell vennünk, hogyha a későbbiekben oda akarunk érni a végére, hogy a legjobbak legyünk. Minden szituációban száz százalékosan oda kell, hogy tegyük magunkat.

A szolnoki selejtezőből a Dózsa és a Honvéd jutott tovább, az A-csoportból az OSC és a BVSC, a C-jelűből az Eger és a Debrecen, a D-ből pedig a Ferencváros és a Miskolc. A nyolc között a sorsolást később tartják, itt már nem lesz kiemelés, vagyis bárki összeakadhat bárkivel. A negyeddöntők odavágóit november tizenhetedikén, a visszavágókat egy nappal később rendezik.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2507482215935345&type=1&l=085ae8cfaf

468 ad