A Montenegróban elért magabiztos BL-siker után- a hagyományoknak megfelelően- nem tudott teljes kerettel készülni a Szolnoki Dózsa. Lévén a klub öt játékosa is érdekelt volt a Magyarország- Spanyolország világliga-mérkőzésen. Viszont a szerb válogatott nem játszott hét közben, így a délszláv légió edzésben maradt.

Aggodalomra talán csak Nagy Viktor egészségi állapota adhat okot: a csapat kapusa betegség miatt nem tudott játszani a spanyolok ellen, szerda reggel is 39 fokos láza volt. A szombati, debreceni mérkőzést lendületből hozza le a csapat. A DVSC eddig lejátszott kilenc meccsén tíz pontot szerzett. Háromszor nyert- ezek közül a BVSC ellen Zuglóban elért siker kiemelkedik. Október tizedikén, a mostanival ellentétes leosztásban a Dózsa 19-7-re verte a több egykori Szolnok-játékos mellett egy montenegrói és egy szerb légióst foglalkoztató csapatot.

Nyilván Debrecenbe a bajnoki meccsre el fogunk menni, ott kötelező a győzelem, de mivel következő héten már az Egerrel játszunk, nem mindegy az, hogy milyen hozzáállással és milyen játékkal- szűkítette le a hétvége programját Cseh Sándor vezetőedző.

A Debrecen- Szolnoki Dózsa mérkőzés szombat este negyed nyolckor kezdődik a debreceni uszodában, az Olaj TV vasárnap 18.30-tól felvételről közvetíti.