Kiemelt főszponzor: Főszponzorok:

Dubrovnik gyönyörű ilyenkor

2018 november 20.

Dubrovnik gyönyörű ilyenkor

Helyes arányban méri az Úr az élsportolói adagokat. Ahogy a sikereken sem lehet sokáig csámcsogni, úgy a balsikerek miatt sem lehet sokáig sírni- ríni.

A szerencsétlenül alakult Magyar Kupa-hétvége le is zárult. A csapat hétfőn, déli harangszóra indult el. De nem a szerdai meccs helyszínére.

KARDOS GERGELY, SZOLNOKI DÓZSA: Belgrádba indulunk először, ott alszunk egyet, meg edzünk egyet este és másnap reggel indul a repülőnk Dubrovnikba. 

A Jug első hazai BL-meccsére készül. Berlinben 7-6-ra nyert a Spandau ellen, a második fordulóban pedig Splitben győzött 13-6-ra. Mikor a Dózsa még a Vízilabda Arénában szedelődzködött az indulás előtt, Dubrovnikban sajtótájékoztatót tartott a klub. Ezen Vjekoszlav Kobescsak vezetőedző kiemelt tisztelettel beszélt a szolnoki csapatról, Zsivko Gocicsról. Még véletlenül sem használta velünk szemben a „meggyengült” kifejezést. Az „átalakul” szót használta, majd hozzátette, hogy „a Szolnok nagy csapat. Tudom, hogy miről beszélek. Ők még mindig az európai vízilabda csúcsán lévő csapat.

Viktor Rasovics éppen Dubrovnikból igazolt Szolnokra, de így is maradt bőven a vízilabdát csak nagybetűvel leírni és kiejteni képes játékosuk. A görög Alexandros Papanastasiou talán még nem tartozik a szűken vett elitbe, de hamarosan odaérhet. Ahogy másik légiósok, az orosz Danyiil Merkulov is. Viszont a már évek óta horvát állampolgár Xavi Garcia fizikai paramétereinél is nagyobb egyénisége a pólóvilágnak, de a született horvátok között is elég nagy a csillaszórás. Nézzük csak: Marko Macan, Loren Fatovic, Luka Loncar, vagy éppen Maro Jokovic.

JANSIK DÁVID, SZOLNOKI DÓZSA: A világ egyik legjobb csapata. Az elmúlt három évben látszott a játékukon, hogy bármennyire is átalakulgattak minden évben, mindig be tudtak kerülni a legjobb négy közé. Most gondolok itt arra, hogy Budapesten megnyerték, utána nyertünk mi a Szolnokkal, de aztán a következő évben megint bejutottak a négybe, pont minket vertek ki Genovában. Megint egy picit átalakultak, de a játékukat nézve egy nagyon stabil, egy nagyon egyben lévő csapat lesz, aki fogad minket.

A fennállása nyolcvanöt éve alatt szerzett vagonnyi trófea mellett a horvát klub egy rendhagyóan megható emberi történet részese is lett. A horvát vízilabdázás legnagyobbja, Sandro Sukno. Róla néhány apróságot mindenképpen érdemes tudni: minden létező sorozatban minden létező aranyérmet megnyert, tavaly a világ legjobb játékosának választották. A kiváló sportembernél azonban egy orvosi vizsgálat szívbetegséget állapított meg. Akkori klubja, a Pro Recco azonnal szerződést bontott vele, magyarán kipenderítette az elromlott alkatrészt. Nevelőklubja viszont hároméves szerződést kínált neki. Sok orvos szerint közvetlen életveszélyben volt, nemhogy az élsportra de még a teljes emberi életre sem volt sok reménye. Sandro barátunk komoly beavatkozások során szenvedte át magát, majd a hosszas felépülés után november elsejétől teljes intenzitású edzéseket végez. A medencetérben biztosan ott lesz a holnap 19 órakor kezdődő mérkőzésen. Hogy játszani mikor szállhat be, arról nincsenek még hírek.

A JUG Dubrovnik− Szolnoki Dózsa vízilabda Bajnokok Ligája mérkőzést a közvetíti.

468 ad