Rangos nemzetközi utánpótlás tornát rendeztek a horvátországi Dubrovnikban, ahol öt nemzet – magyar, szerb, montenegrói, spanyol, horvát – 21 klubja volt érdekelt. A seregszemlére meghívást kapott a Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP U14-es csapata is, amelynek ellenfelei között olyan nagy múltú klubok szerepeltek, mint a Partizan Beograd, a Jug Dubrovnik, a VK Budva, a Jadran Split, a CN Barcelonata és a Primorac Kotor.

Mint azt Soltész Zoltán, a szolnoki fiatalok edzője elmondta csapatuk nyolc meccset játszott a tornán, ötvenszázalékos mérleggel, négy-négy győzelemmel, illetve vereséggel zártak. Mindez huszonegy együttest számláló mezőnyben a 14. helyet jelentette a Dózsa legénysége számára.

– Szoros, kiélezett meccseket játszottunk ellenfeleinkkel – értékelt Soltész Zoltán. – A tornán tudással, míg a tengerparti városban rengeteg élménnyel gazdagodtunk, többek között kirándultunk az óvárosban és a kikötőben. Sőt egy barátságos foci meccs erejéig összemértük erőnket a Jug Dubrovnik kis pólósaival. Nagyon jól éreztük magunkat a tornán.

A szolnoki csapat névsora: Nagy Dávid, Borsányi Norbert, Cseh Alex, Cseh Maxim, Balla Dominik, Simon Donát, Németh Bence, Csoma Marcell, Juhász Dávid, Kárcis Brúnó, Keresztfalvi Ákos, Szűcs Magor, Füzesi Milán, Urbán Márk. Edző: Soltész Zoltán.