Kiemelt főszponzor: Főszponzorok:

Eger- Szolnok: évek óta rangadó

2019 március 19.

Eger- Szolnok: évek óta rangadó

Szerdán félidejéhez érkezik a vízilabda bajnokság felsőházi középszakasza. A 39 ponttal negyedik Szolnoki Dózsa a 40 pontos, harmadik helyen álló Egernél játszik.

Úgy készülünk, mintha a világ legjobb csapata ellen játszanánk!

A korábban Egerben is pólózó Kicsi ismét a fején találta a szöget. Az előző szezonban annyiszor játszott egymással a két csapat, hogy rá is untak egymásra. Gondoljunk csak a középszakaszra, a bajnoki elődöntőre, vagy éppen a genovai BL-helyosztóra.

KIS GÁBOR, SZOLNOKI DÓZSA: Az Eger egy jó csapat, holott ők is meggyengültek, hasonlóképpen, mint mi. De egy fiatal-hullám érkezett a csapatba, ami adhat olyan lendületet is, amitől akár erősebbek is lehetnek, mint tavaly. Tehát én úgy gondolom, hogy egy nagyon jó csapat ellen fogunk játszani. Meg, ahogy az eddigi mérkőzéseiket is játszották a bajnokságban, soha nem adták könnyen, még ha ki is kaptak. Úgyhogy egy nagyon komoly mérkőzés lesz és tényleg mind a három lehetőség benne van a holnapi meccsben.

A tippmix.hu oldalon 2,3-szoros pénzt ér az egri siker, a szolnoki győzelem az alaptét 1,85-szorosát fizeti. Mint a legtöbb esetben, most is a döntetlennel lehet igazán nagyot kaszálni, az X 5,8-szeres szorzóval gazdagítja a szerencsés fogadót.

NAGY VIKTOR, SZOLNOKI DÓZSA: Sportról beszélgetünk. Nincs tuti. Tuti fix meccs nincs, bár sok fogadó úgy gondolja, hogy van, de nincs. Azt tudom mondani, hogy mi úgy megyünk Egerbe, hogy győzni akarunk. Ez az elsődleges célunk.

A medence partjáról roppant könnyű okosnak lenni. Most kivételesen használjuk is ki az ebben rejlő lehetőségeket. Csupán annyinak kell történnie, hogy Nagy Viktor káprázatosan védjen, Kis Gábor extrán centerezzen, Milan Alekszics és Jansik Dávid bika módjára bekkeljen, Andrija Prlainovics pedig minden létező egri blokkot átlőjön.

NAGY VIKTOR: Ennek úgy nagyon örülnék, ha ez így ebben a sorrendben működne.

Mindkét csapat BL-szombatból érkezik a bajnoki szerdába. Az Eger hazai pályán kapott ki a Ferencvárostól, míg a Szolnoki Dózsa Pireuszban szenvedett egygólos vereséget.

NAGY VIKTOR: Jól is játszottunk, szerencsétlenek is voltunk egy kicsit, úgyhogy most abban bízom, hogy talán a szerencse most egy kicsit mellénk szegődik és a kritikus helyzetekben felénk dől a mérleg. És nyilván a teljesítményeken fog múlni. Tehát most nem lehet arra számítani, hogy majd szerencsések leszünk, vagy nem. Hanem bele kell tenni a munkát és akkor azt tudjuk kamatoztatni.

A szerdán 19 órakor kezdődő ZF-Eger− Szolnoki Dózsa mérkőzést az egri városi televízió rögzíti, az Olaj TV egy későbbi időpontban közvetíti felvételről.

468 ad