Kiemelt főszponzor: Főszponzorok:

Egy rakat érmet nyert úszócsapatunk

2017 október 06.

Egy rakat érmet nyert úszócsapatunk

Mozgalmas hétvégéje volt a Szolnoki Dózsa úszócsapatának, amelynek versenyzői  előbb a III. Szentes Sprint Bajnokságon elnevezésű viadalon,  a Dr. Rébeli-Szabó József sportuszodában álltak rajtkőre. Ráadásul a gyerekek találkozhattak Shane Tusup-pal is, aki az olimpiai és világbajnok Hosszú Katinka edzője és egyben férje is.

– Ezzel a versennyel nyitottuk az évadot, és mondhatni, igazán jól sikerült – mondta honlapunknak Szekeres Szilvia, a Dózsa vezetőedzője. – Mindig tudunk magunkkal hozni fiatalabb versenyzőnket, akik bebizonyítják, hogy itt a helyük a csapatban. Szinte mindenki javított valamiben a nyári eredményein, és ez mindenképp pozitívum, hiszen még csak három hete kezdtük el az edzéseket.

A dózsás “fiatalok” közül kiemelkedően teljesített Rácz Olga (7 éves) aki mindhárom úszásnemben 50 méteren (hát, mell, gyors) aranyérmet szerzett. Mellette Veress Balázs (9 éves) 50 m mellen és 50 m háton a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Továbbá Nagy Zsombor (9 éves) 50 m pillangón bronzérmet nyert. Az utóbb emlegetett úszóknál rutinosabb Pádár Luca 50 m pillangón és 50m gyorson aranyérmet, míg 50 m mellen ezüstérmet szerzett.

– Az egész csapatnak jár a dicséret, mert a pontversenyben a harmadik lett- folytatta a vezetőedző. – Mindenki nagyon jól úszott, de azért az egyik szemem mégis sír, mert hiányzott a csapatból Szoboszlai Mira és Sűrű Konrád, akik kéztörés miatt kényszerülnek pihenőre egy ideig. Jobbulást kívánunk nekik!

Vasárnap a Megyebajnokság II. fordulója zajlott Tiszaföldváron, ahol 16 arany-, 13 ezüst és 10 bronzérmet szereztek.

– Szerénytelenül mondhatom, hogy hoztuk a formánkat– folytatta Szekeres Szilvia. – Mindezt a 49 érem is bizonyítja, amit szereztünk Földváron.  Külön öröm, hogy mind a négy korosztályos váltót fölényesen nyertük. Még az időjárás is kedvező volt számunkra, hiszen ezúttal nyitott uszodában versenyeztünk.

Aranyérmesek:

Rácz Olga (mell, gyors)
Simon Botond (mell)
Pádár Luca(mell, pillangó)
Drávucz Dániel (mell, gyors)
Hegyi Nóra (mell, gyors)
Kalcsu György Zsombor (mell)
Ács Ádám (pillangó)
Gál Bence (gyors)

Ezüstérmesek:

Szabó Bence (mell)
Mézes Kinga (mell,pillangó)
Mátray Medárd (mell, gyors)
Paróczai Máté (mell)
Szűcs Szíra (mell)
Volter Réka (mell, gyors)
Gál Bence (mell)
Bíró Júlianna (gyors)
Szabó Márton (pillangó)
Kalcsu György Zsombor (gyors)

Bronzérmesek:

Horthy Gergő (mell)
Szűcs Zille (mell)
Szabó Zétény (mell, gyors)
Szalai Kitti (mell)
Vizi Csaba (mell, gyors)
Takó Lilla (gyors)
Simon Botond (pillangó)
Kusnyár Bálint (gyors)

468 ad