Kiemelt főszponzor: Főszponzorok:

Egy tucat érmet szerzett csapatunk

2018 október 18.

Egy tucat érmet szerzett csapatunk

A III.Nemzetközi Rövidpályás Hód Kupát az elmúlt hétvégén rendezték Hódmezővásáhelyen. Az utánpótlás seregszemlén 38 magyar és külföldi klub 429 versenyzője lépett rajtkőre, köztük a Szolnoki Dózsa úszópalántái is.

– A kétnapos verseny első napján Pádár Lucával, Hegyi Nórával, Bíró Júliannával, Sűrű Konráddal Debrecenbe utaztunk a szülőkkel együtt (ezer köszönet érte), ahol egy közös edzésen vettünk részt, amit én tartottam az egész csapatnak – mondta Szekeres Szilvia vezetőedző. – Onnan utaztunk Hódmezővásárhelyre, ahol csatlakoztunk a többiekhez. Csapatunk többi tagja ekkor már javában harcolt az éremkért és legjobb egyéni időkért. Köztük Rácz Olga két aranyérmet (50 m mell és 50 m gyors) és egy ezüstérmet szerzett (50 m pillangó). Veress Balázs pedig két bronzérmet. (200 m mell és 50 m mell). Másnap Rácz Olga megnyerte a 100 m vegyesúszást, míg Bíró Júlianna a harmadik helyen ért célba. Eszes Dorka és Nagy Zsombor sem szeretett volna lemaradni, 100 m pillangón egy-egy ezüstérmet szereztek. 100 m mellen Pádár Luca sem hagyta magát, a nálánál idősebbek között is ezüstérmet nyert. Rácz Olga (képünkön, a dobogó tetején) pedig egy újabb aranyat szerzett 100 méter mellen.

Összesen 4-4 arany és ezüst mellett 4 bronzérmet hoztunk haza. A sok értékes, pontszerző helyezésekkel együtt a 13. helyet szereztük meg a csapatversenyben.

468 ad