Kiemelt főszponzor: Főszponzorok:

Egyetlen gólon múlt…

2019 február 09.

Egyetlen gólon múlt…

Borzasztó kezdés után visszakapaszkodott az OSC elleni meccsbe a Szolnoki Dózsa, de az egyenlítésre már nem adatott meg a lehetőség. A nap rangadóját így az OSC 8−7-re megnyerte.

OSC-Szolnok 8:7 (3:0, 3:3, 2:2, 0:2)
Gólszerzők
: Manhercz K. 5, Tóth M 2, Rangyelovics, ill. Zalánki, Prlainovics 2-2, Bátori, Szatmári, V. Rasovics

Ha létezik rémálomszerűen borzasztó kezdés vízilabda- mérkőzésen, akkor az OSC− Szolnoki Dózsa meccs elejére ez a klisé minden túlzás nélkül ráakasztható. Manhercz Krisztián előbb akcióból, majd büntetőből szerzett gólt, majd Szasa Randjelovics húzta el a nótánkat, nem volt cseppet sem rózsás sem a helyzetünk, sem pedig a hangulatunk nyolc perc után.

Kimondottan sok kontrát ítéltek a centereink ellen, Manhercz már a harmadik gólját szerezte, az OSC négynél járt. Majd a játékos négynél, csapata ötnél. Tovább romlottak a kilátásaink. Aztán Angyal Dani küzdött egy komolyabbat, amelynek hozadéka egy büntető lett. Ebből Andrija Prlainovics szerezte az első gólunkat. Majd megint Prlainovics ragasztott egy nagyot, Zalánki Gergő pedig egy annál is nagyobbat a pipába, de persze az utolsó szó megint Manherczé volt, így 6−3-mal fordultunk.

Sorjáztak a szolnoki kapufák a harmadik negyedben, majd Viktor Rasovics csöngetett előnyből, a mínusz öthöz képest a mínusz kettő egész pofásnak festett. A negyed végére azonban megint visszaállt a közte három, de még volt nyolc percünk a csodára.

Ami majdnem el is jött. Prlainovics és Brguljan sokadik perpatvarát a játékvezetők azzal zárták le, hogy cserével végleg kiállították mindkét pólóst. Nagy Viktor két- három Pazar védéssel tartotta bennünk a lelket, miközben Alekszics kipontozódott. Szatmári Kristóf értékesített egy előny, már csak kettő a hátrány, aztán már csak egy. Bátori Bence előkeresi kegyetlenebbik énjét és irgalmatlan nagy góllal 8−7-re jövünk föl. Viktor Rasovics révén egyenlítünk− hihettük így néhány másodpercig, ám a verdikt az, hogy a gól nem érvényes, kontra. Természetesen ellenünk. 16 másodperc van a végéig, amikor Zsivko Gocics időt kér. Három másodperccel a lefújás előtt Jansik Dávid lő, de Mitrovics megfogja.

fotó: Madar Dávid/MVLSZ

468 ad