Kiemelt főszponzor: Főszponzorok:

Előzött a Dózsa

2019 március 21.

Előzött a Dózsa

Négygólos egri győzelmével a Szolnoki Dózsa a harmadik helyre kaptatott.

ZF-Eger–Szolnoki Dózsa 6–10 (1–3, 1–2, 3–4, 1–1)

EGERValics – Sz. Rasovics 2, VLAHOPULOSZ 3, Decker, Murisics, Hosnyánszky, Gyárfás 1. Csere: Sántavi, Avramovics, Lukács D., Sánta. Vezetőedző: Dabrowski Norbert
SZOLNOK: NAGY V. – Zalánki 1, Angyal 1, V. Rasovics 1, KIS G., PRLAINOVICS 3, Bátori. Csere: Alekszics, LAZICS 1, Teleki, Jansik D. 1, SZATMÁRI 2, Szeghalmi. Vezetőedző: Zivko Gocsics

Angyal Dani góljával nyitottuk az előzetesen könnyűnek még megmámorosodott állapotban sem nevezhető egri meccset. Aztán bekkünket még az első negyedben cserével kiállították. Hiánya ellenére is kiválóan működött a védekezés, elől sem voltak gondjaink. Vlachopulosz ugyan az utolsó percben belőtt egy előnyt, de addig csak kettő (2!) lövést eresztett át a szolnoki védelem. E lövéseket viszont Nagy Viktor megállította. A második negyedben viszont Valics Bence is egyre több labdát kapott el, egy gólra fel is zárkóztak az egriek. Innen viszont a nagyszünetre 2−5-re módosítottuk az állást Zalánki Gergő és Jansik Dávid akciógóljával. Viszont ebben a nyolc percben is belefért az, hogy tovább fogyatkozzunk: ezúttal Bátori Bence kapott cserés kiállítást.

A kispadcsere után sem lehettünk szomorúak, hiszen Lazics csavarása után csettinthettünk, Prlainovics lefordulása után tapsikolhattunk. Vagyis biztonságban érezhettük magunkat, lévén e két mozzanat egy percen belül történt. De nem az Egerről beszélnénk, ha nem próbáltak volna meg mindent ezek után sem a hazaiak. Vlachopulosz járt minden hazai játékos előtt jó példával, lőtt két gólt, de Kis Gábor a Sinkanzen pontosságával szállított egy ötméterest, amelyet Prlainovics zúzott be, így néggyel jártunk előrébb. Ehhez azért az is kellett, hogy Nagy Viktor fogjon egy komolyat emberhátrányban.

A negyedik negyed elején Sztrahinja Rasovics szépített, majd a mínusz kettőért úszhatott az Eger, de nem jutott még lövésig sem, Szatmári Kristóf viszont nagyon is, abból pedig gól lett, méghozzá a tizedik.

Három negyedet megnyerve győzött a Szolnoki Dózsa és feljött a harmadik helyre.

468 ad