A héten lázas betegséggel bajlódó Nagy Viktor nem került be a Debrecen elleni meccskeretbe, mint ahogy Kis Gábor és Andrija Prlainovics sem. Ennek ellenére a címvédő hozta, amit kellett.

Debrecenben a győzelem kötelező, de mivel szerdán már az Egerrel játszunk Bajnokok Ligája-meccset, így nagyon nem mindegy, hogy milyen hozzáállással hozza le a csapat a meccset. Ez volt Cseh Sándor alapvetése a szombat esti meccs előtt.

Kettő-kettőig tartotta a lépést a címvédővel a hazai csapat, ekkor azonban rántott egyet a szekéren a Dózsa és 7-2-re meglépett. A harmadik negyed végéig meg is maradt az ötgólos különbség, de a negyedik nyolc percben megint jött egy szolnoki ütemváltás, amit már nem bírtak el a debreceniek. Akik akár az eredményt, akár a hozzáállásukat tekintve sem lehetnek elégedetlenek a vereség ellenére sem.

DEBRECENI VSE–SZOLNOKI DÓZSA 7–16 (2–4, 3–5, 0–1, 2–6)

Debrecen, 450 néző. V: Kovács Cs., Veilandics
DEBRECEN: LÉVAI M. – Macsi P. 1, Boros T., Vidovics, Obradovics, Durík 1, Kállay 2. Csere: Süveges, FEJŐS 2, Fekete G., Somlai, Smitula, Dienes 1. Edző: Komlósi Péter
SZOLNOK: KARDOS – Bátori 2, Jansik D. 2, MILOS CSUK 3, Mezei 1, Gocsics 1, Hangay. Csere: ZALÁNKI 4, Alekszics, Fülöp, YOUNGER 3, Szeghalmi. Edző: Cseh Sándor

Az A-csoportot továbbra is a tizenegy meccséből tizenegyet megnyerő Szolnoki Dózsa vezeti. A Ferencváros 20-4-re győzte le az UVSE-t a Hajós Alfréd Uszodában, a BVSC pedig 14-7-re győzött Szombathelyen. A Vasas hamar négygólos hátrányba került Kaposváron. Innen még tudott egyenlíteni, de a meccs utolsó gólját a hazaiak lőtték és nyertek 8-7 arányban.