Meglepően szoros mérkőzést játszott szombaton a Szőnyi úton a Szolnoki Dózsa. A harmadik negyedben 8-7-re vezetett a BVSC, ám végül egy góllal a címvédő nyert.

MKB-Euroleasing-BVSC – Szolnoki Dózsa 9–10 (3–4, 4–2, 1–3, 1–1)

Szőnyi út, 200 néző

Játékvezetők: Berki, Bereczki
BVSC: GYÜRKE – Pásztor M. 2, Kovács P. 1, Czigány 1, Mészáros Cs., Török B. 1, LÉTAY K. 4. Csere: Várnai, Szabó Bendegúz, Csapó M., Ambrus F., Sugár, Szabó Bence. Vezetőedző: Szűcs Levente
SZOLNOK: NAGY V. – Bátori 2, Mezei, PRLAINOVICS 4, Zalánki 1, Gocics 1, Jansik D. Csere: Fülöp B., Alekszics 1, Younger, Kiss G. 1, Hangay. Vezetőedző: Cseh Sándor

Nem az a fajta csapat a BVSC, amelyik olcsón adná a bőrét. Az előző körben a Ferencvárost is igen- igen komoly erőbedobásra késztette, most pedig majdnem mi ittuk meg a BVSC- pólókultúra levét.

Ugyan az első gólt a vasutasok szerezték, de a helyzethez képest könnyedén és gyorsan fordított a Dózsa. De a tekervények sorozata csak akkor kezdődött. A nagyszünetben ugyanis már a hazaiak vezettek, akiknél Gyürke kapusteljesítménye elérte az extra-szintet, Létay pedig támadásban volt igencsak hatékony. A hosszú éveken át Szolnokon szereplő Pásztor Mátyás egy percen belül kétszer is Nagy Viktor mögé vágta a labdát, így igencsak kínlódnia kellett a csapatnak. Volt bajunk, nem s kevés. Létay jóvoltából- a mi szempontunkból „rosszvoltából”- 6-5-ös BVSC-vezetést voltunk kénytelenek elkönyvelni. Zsivko Gocics kiegyenlített, de a szintén szolnoki múlttal is bíró Török Béla megint a hazaiakat juttatta előnyhöz. Majd 8-7-nél is a hazaiak álltak jobban. Mégsem égett a körmünkre a meccs, hiszen Bátori, Prlainovics, Zalánki sorrendben érkezett három szolnoki gól, míg az „I”-re Létay tette föl a pontot a mérkőzés utolsó góljával.

Az A-csoport további eredményei a tizenharmadik fordulóban: Vasas- Ferencváros 4-17, AVUS Szombathely- Debrecen 11-13, UVSE- Kaposvár 7-11.