A Vasas után és a Ferencváros előtt újabb budapesti csapattal játszik a Szolnoki Dózsa. A november negyedikéről előrehozott mérkőzését kedd koraeste játssza le a BVSC ellen.

Feltorlódott a „meló” a Szolnoki Dózsa raktárában. Szombaton a Vasas elleni idegenbeli bajnokiját 11 gólos győzelemmel tudta le. Kedden a BVSC-t fogadja, szombaton Szuperkupa döntőt játszik a Ferencvárossal, szerdán pedig a Bukarest elleni BL-meccs következik a menüsorban. Az első akadály a vasutascsapat, amely szombaton 13-3-ra kapott ki az FTC-től.

CSEH SÁNDOR, VEZETŐEDZŐ, SZOLNOKI DÓZSA: Jó kis csapat a BVSC, vannak jó játékosai, elég agresszív vízilabdát is játszik, ami tulajdonképpen pont jó nekünk. Szeretünk ilyen csapatok ellen játszani, vagy én szeretem, ha a csapatom ilyen csapatok ellen játszik. Egyértelmű, hogy hazai pályán vagyunk és amúgy is: az erőviszonyok alapján győzni szeretnénk. Kell nekünk ez a három pont, de azért nem lehet elmenni amellett sem, hogy egy pár nappal a Szuperkupa döntő előtt van ez a találkozó, tehát valamilyen szinten mégiscsak felkészülés is. Ha jól fogunk játszani, akkor azt kell pozitív jelnek venni, ha véletlenül nem olyan jól, akkor pedig azt.

A BVSC egészen a Fradi elleni meccséig száz százalékos volt. Viszont az újonc Szombathelyt éppen csak két góllal verte hazai pályán, a betegeskedő Kaposvárt pedig néggyel. Ellenben az UVSE ellen tizenkét gólos győzelmet aratott. A játék szépségére nem sokat ad, ellenben a fizikális pólót nagyon érti.

JANSIK DÁVID: A BVSC évek óta ugyanazon a szinten mozog, ez inkább az első négy csapat utáni rész, az öttől nyolcig helyezkednek el és mindig van egy pár fiatal, erős játékosuk, most már van válogatott játékosuk is és úgy, ahogy mondtad, nem egy szép vízilabdát játszanak. Egy ilyen brusztos, agresszív, lefordulós, megpróbálnak sokat úszni, össze- vissza mozogni, ezzel szétzilálni az ellenfél védelmét. Erre kell odafigyelnünk, de úgy érzem, hogy nem mi vagyunk az a csapat, akinek alkalmazkodni kell a BVSC játékához.

A Szolnoki Dózsa- BVSC mérkőzés kedden 18 órakor kezdődik a Vízilabda Arénában.