Tíz héttel a dicsőséges BL-győzelem után újra munkába állt csapatunk, a Szolnoki Dózsa-Közgép.

Egy picit visszatekintve az elmúlt szezonra, amikor a honi bajnoki cím és a Magyar Kupa mellett a Bajnokok Ligáját is megnyerte a szolnoki csapat, a Kovács István szakmai igazgató és Cseh Sándor vezetőedző irányította az együttest, természetesen továbbra is ők fognak felelni a szakmai munkáért.
– Egyelőre hat játékossal – Bátori Bence, Fülöp Bence Gocics Zsivko Hangay Zoltán, Jansik Dávid és Kis Gábor – kezdtük el a felkészülést – újságolta Cseh Sándor. – A további játékosaink a világbajnokságon szerepeltek, ezért pihenőt kaptak augusztus 30-ig. Tulajdonképpen ráhangolással kezdjük a munkát, az érdemi alapozást majd szeptember elsején kezdjük el, amikor már teljes létszámban tudunk dolgozni. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy Kis Gabiék bő két hétig a lábukat fogják lógatni.
Azt mi is láttuk, hogy hat pólós a Vízilabda Aréna kondi termében súlyzók és gumikötelek társaságában látott munkához, akár csak az elmúlt években, most is Vincze Gergő erőnléti edző irányításával. Az újonnan igazolt játékosok közül Bátori Bence is keményen dolgozott. A kapás oldalon játszó szélsőnek, aki 2013-ban tagja volt a világbajnoki címet szerző válogatottnak, a játékos az idén az utolsó keretszűkítést követően maradt ki a nemzeti csapatból. Az elmúlt három évadot az OSC soraiban töltötte a 25 éves szélső, de előtte Egerben is szerepelt évekig. – Jó társaságban, kiváló társak között szeretnénk jó eredményeket elérni – jelezte pólós.
A felkészülés elején még téma volt a nyári szünet azt is megtudtuk Kis Gábor, nemcsak kiváló center, hanem horgászatban is a legjobbak közé tartozik. Azt elmondta, hogy az idei nyári csúcsa egy 23 kg-os ponty volt, de azt hogy hol fogta a potykát azt már nem árulta el. A csapatkapitány Gocics Zsivko szerencsére nem akar felhagyni az aktív a játékkal, de már az edzői pályára is gondol. A népszerű Zsile helyet kapott a szerb junior válogatott edzői stábjában, fájó hogy szombaton este a magyar csapatot győzték le a világbajnokság bronzcsatájában. – Sok idő nem maradt a pihenésre, 2-3 napos túrákra indultunk a családdal, most pedig itt vagyunk, a következő évadban is jól akarunk szerepelni.
A további programról Cseh Sándor azt mondta, bajnokság várhatóan október elején indul, azt megelőzve Magyar Kupa selejtezőket játszanak. A Bajnokok Ligája főtábláján pedig október végén kezdenek. Jó kimondani, hogy mindhárom sorozatra címvédőként készül a szolnoki csapat.

A Szolnoki Dózsa-Közgép csapata
Játékosok: Nagy Viktor, Kardos Gergely, Bátori Bence, Milan Alekszics, Hangay Zoltán, Milos Csuk, Fülöp Bence, Gocics Zsivko, Jansik Dávid, Kis Gábor, Mezei Tamás, Andrija Prlainovics, Aaron Younger, Zalánki Gergő. Szakmai igazgató: Kovács István. Vezetőedző: Cseh Sándor. Edzők: Kósz Zoltán, Vincze Gergő. Masszőr: Kultsár Zsanett

Forrás: Új Néplap

Fotó: Csabai István