Kiemelt főszponzor: Főszponzorok:

Helyosztók szombatja

2018 június 09.

Helyosztók szombatja

Szombat délutánra sem mutatta szebbik arcát a genovai nyár, de ez természetesen semmi ahhoz képest, amit odahaza okozott a vihar. A helyosztókat a Brescia és a Spandau kezdte, az olasz csapat szerezte meg a hetedik helyet.

Pedig jobban kezdtek a berliniek. A mögöttem ülő Hagen Stamm− a nyolcvanas évek (nyugat)német vízilabdázásának ikonja− többször is elismerően eresztette ki falrepesztő baritonját a levegőbe, miszerint „Brávó Lácci!” A Spandau kapusa ugyanis a korábban Szegeden játszó Baksa László. A 8-5-ös első félidő után azonban lefagytak a németek, a Brescia 9-2-re hozta a második kétszer nyolc percet, a 14-10-zel pedig megszerezte a hetedik helyet Alessandro Bovo csapata. Ő sem akárki, játékosként minden létező címből megszerzett legalább egyet.

Innentől viszont készülhettünk a szezon kilencedik(!) Szolnok− Eger meccsére. Az egriek számára ez amolyan búcsúmeccs, hiszen heten távoznak e meccs után a csapattól. Az egri szurkolók jelentős létszám- és dobfölényben vannak.

Hat és féle perc telik el az első negyedből, amikor Vlahopoulosz előnyből kilövő a rövid fölsőt. 1-0. Több, gólban mérhető történés már nem jut az első nyolc percre. Ez a hátránya annak, ha annyira mélyrehatóan ismerik már egymást a csapatok, mint ez a kettő.

Kivédekezünk egy emberhátrányt, de mindig visszakerül a labda az egriekhez, a sokadik sansszal pedig Bedő Krisztián egy igazán pofás csavargól formájában él is. Kis Gábor cirka tizenkét percen át tartó góltalanságot tör meg előnyből, 2-1. Többször is van esélyünk egyenlíteni, sokáig nem sikerül, de a sokszor bemutatott jó védekezés végül elnyeri méltó jutalmát: Csuk löketével megvan a 2-2. Hosnyánszky bemutatja az általa szabadalmaztatott csavarját, de mellédübörög a labda, nagyszünetben X.

Nagy a meló a folytatásban is, csak a csapatok még az ellenfél váratlan húzásaival is tökéletesen tisztában vannak. Megmozgatnak minket az egriek hátrányban, Hárai kapja a falban és be is húzza. 3-2. Csuk nagyon gyorsan egalizál, ugyancsak előnyből. Aaron Younger egyenlő létszámnál ereszti el szélről, Mitrovics ugyan belekap a labdába, de védeni nem tud, először vezetünk. 3-4. Alekszics veszi elő az előkészítetlennek, ütemtelennek látszó lövését, be is csapja a komplett egri védelmet, kettő az előnyünk! 3-5. Avramovics is szót kér, a lövése a blokkról kerül a kapuba, három zsinórban lőtt szolnoki gól után újabb egri találat. Younger ismét előnyből pontos, újra kettő van közte. Avramovicsnak bejött a góllövés, az ötödik egri találat is az övé. Kevesebb mint hat perc van hátra a meccsből és gyakorlatilag az egész klubszezonból. Zalánki Gergő kitapossa magát gatyakötésig és a bal alsó sarokban rendet rak a lövése. 5-7. Zsivko Gocics úszik be centerbe, ezzel fölborít minden előzetesen kidolgozott védekezési szisztémát. A labda viszont jön. Majd megy. Az egri hálóba. 5-8. Csukig forgatjuk le előnyben a labdát és Milosunk nem téveszt: négy perccel a vége előtt néggyel vezetünk, alighanem eldőlt. 5-9. Biros Barnabás még bebombáz egy ötméterest, Cseh Sándor pedig 2:11-gyel a vége előtt 6-9-nél időt kér. Zalánki lő még egyet egy elfuserálni látszott előny lejártával, 6-10. A meccs utolsó támadását nem kapkodjuk el, nyertünk, ötödik hellyel megyünk haza.

Arrivederci, Genoa!

468 ad