Szombaton és vasárnap a Szolnoki Dózsa rendezi a Magyar Kupa egyik csoportselejtezőjét. A Vasas, a KSI és az UVSE ellen- egyáltalán nem lebecsülve a három budapesti klubot- alapelvárás a gond nélküli továbbjutás. A nyáron érkező három játékosnak- Milos Csuknak, Bátori Bencének és Zalánki Gergőnek- ezek lesznek az első tétmeccsei Szolnokon.

Huszonkét esztendős, egri születésű fiatalember, aki egy OSC-ben töltött szezon után érkezett Szolnokra. Immár világbajnoki ezüstérmesként. Átlagon felüli balkézzel áldotta meg az ég. Zalánki Gergővel beszélgettünk.

Gutai István: Milyenek az eső benyomásaid a városról, illetve a csapatról?

Zalánki Gergő: A csapattársaim többségét már korábbról ismertem, mindenki nagyon pozitívan fogadott, valamennyien jó arcok. A szerbeket eddig még annyira nem ismertem, de ők is nagyon segítőkészek. Elmondják, hogy mik azok a dolgok, amikre figyelnem kell. Úgyhogy a csapat tökéletes. Az edzések is, ahogy Sanyi vezeti azokat. Egyszóval teljesen profi az egész. Jól felépített tényleg. Nagyon tetszik, hogy a konditerem ott van az uszodában, nem kell a város egyik pontjáról a másikba mászkálni erőnléti edzésre. nagyon tetszik minden, amit eddig láttam. A város Budapest után nyugisabb, de teljesen jó. Tényleg öt perc alatt el lehet érni bárhová, nincs távolság. Edzések után beülünk közösen valahova ebédelni, meginni egy kávét. Ebből a szempontból Szolnok teljesen olyan, mint Eger. Én meg ugye ott nőttem fel, szóval a város is rendben van.

G.I.: A hétvégén már kupameccseket játszotok. Nyilván nem megsértve az UVSE-t, a KSI-t és a Vasast, de alapelvárás, hogy simán jussatok tovább. Esetleg még a felkészülés, a gyakorlás részeként is tekinteni e három meccsre.

Z.G.: Tényleg még a felkészülés, az edzés része lesz ez a hétvége. Egymás között már beszélgettünk arról, hogy mit, milyen taktikával kéne játszani. Hogy Sanyi mit szeretne látni tőlünk. A csapaton belül már játszottunk edzőmeccseket, de az teljesen más. Arra lesz jó ez a hétvége, hogy az alapokat gyakoroljuk, a sablon-taktikát minél többször tudjuk alkalmazni.

G.I.: A csapaton belül szóba kerül, hogy milyen elvárások, célok vannak a csapat előtt?

Z.G.: Nem, ez nem téma. Még csak érintőlegesen sem került szóba. Mindenki tudja, hogy egy ilyen csapatnál mik a célok. Nem csak hogy döntőbe kerülni mindenhol, ahol elindulunk, hanem lehetőség szerint megismételni a tavalyi eredményeket.

G.I. És Zalánki Gergő mit tud hozzátenni ahhoz, hogy a csapat megismételje, vagy megközelítse a tavalyi eredményeket?

Z.G.: Ugyanazt tudom hozzátenni, mint amit a Vámos Marci tavaly. Tehát azt, hogy hátul stabilan védekezem, elől lövöldözöm a gólokat, de ha kell, akkor oda is tudom passzolni a gólhelyzetben lévő csapattársnak a labdát. Sanyival már beszéltünk arról, hogy mi az, amiben Vámos Marci még jobb, mint én, ezeken dolgozunk is. Nem lesz egyszerű, ezzel tisztában vagyok. De azért is szerződtem ide, hogy fejlődjek, hogy minél többet és stabilan tudjak játszani.