Szerdán folytatódik a Bajnokok Ligája. A címvédő  Szolnoki Dózsa a holland Alphent fogadja. A végeredmény nem igazán lehet kérdéses.

Bajnokcsapatnak lenni jó dolog. Minden sportágban, minden országban. Így természetesen Hollandiában is. Ám míg például a mindenkori holland futball- bajnokcsapatot Európa- szerte kötelező kalapemelés kíséri, vízilabdában ez még/már egyáltalán nem mondható el. Ebben éppenséggel “reciprok történet” a holland és a magyar. De mielőtt mélyebben belevágnánk a németalföldi és a magyarországi klubfutball összehasonlításába, rögvest lőjük is ki ezt a gondolatot. Részben annak teljes feleslegessége, részben pedig amiatt, mert szerdán medencében akad össze Magyarország és Hollandia bajnoka. Márpedig a nedveslabda férfi változatában nem egy kategória a kettő.

Erről beszélt Kardos Gergő is. Csapatunk kapusa úgy véli- és ebben aligha téved akár morzsányit is, hogy a szerda esti meccsen kötelező a győzelem. Ráadásul arra is fel lehet használni a találkozót,- milyen furcsaság, hogy egy BL-meccs kapcsán beszélünk erről- hogy meccs-szituációban lehessen gyakorolni olyan játékelemeket, amelyek a későbbiek folyamán jól jöhetnek. Decemberben Hollandiában 11 góllal nyert a Dózsa, nagyjából ekkora különbség szerdán is lehetséges.

A Szolnoki Dózsa-  Alphen Bajnokok Ligája- mérkőzést a Sport 1 TV élőben közvetíti.