Kiemelt főszponzor: Főszponzorok:

Honvéd, ví-gyázz!

2019 március 08.

Honvéd, ví-gyázz!

Szerdán is volt forduló a felsőházi középszakaszban, szombaton is lesz. A bennünket leginkább érdeklő mérkőzés mindkét résztvevője vereségből érkezik.

A Honvéd hazai pályán szenvedett vereséget a Miskolctól, a Dózsa pedig a Ferencváros vendégeként kapott ki, ám a 10−8 ellenére is egészen jól játszott.

ZSIVKO GOCICS, VEZETŐEDZŐ, SZOLNOKI DÓZSA: Jól játszott. Nagyjából. Én edzőként nem tudok elégedett lenni az eredménnyel, mivel kikaptunk. A játékkal pedig 80%-ban elégedett vagyok, vagy voltam akkor. Biztos, hogy ebből lehet építkezni tovább.

Ennek az építkezésnek a következő téglája, köve lehet a Honvéd elleni mérkőzés. A korábban Szolnokon is dolgozó Merész András csapatában is fellelhető korábbi Dózsa-pólós. Például a kapus Decker Attila, vagy a bekk Fülöp Bence. A dörzsölt, tapasztalt játékosok mellett jobbadán fiatal pólósok alkotják az ellenfél keretét.

KARDOS GERGELY, SZOLNOKI DÓZSA: Van bennük lendület! Ugyanakkor a Szivós meg a Szirányi hozza azt a rutint, ami hogyha egy- egy alkalommal, ha kell, kicsit belassítják a játékot és inkább ráülnek a labdára. És ennek a kombinációja ez.

A Honvéd az alapszakaszt a negyedik helyen zárta az A csoportban. Vereségei mellett azért bele- beleharapott nálánál előrébb rangsorolt csapatokba is.

ZSIVKO GOCICS: Én nem nevezném könnyebb ellenfélnek a Honvédot, sőt, nagyon kell figyelnünk. És ahogy kiderült már idén, nem szabad senkit egy millimétert sem lebecsülni. Mert akkor nagyon nagy bajban vagyunk. Úgyhogy nagyon keményen és nagyon odafigyelve, nagyon oda fogunk figyelni, koncentrálni a Honvédra. És ha úgy megyünk vízbe, akkor nem lesz és nem is lehet probléma.

A szombaton 16 órakor kezdődő Szolnoki Dózsa− Honvéd bajnoki mérkőzést az Olaj TV hétfőn 18 órától felvételről közvetíti.

468 ad