Immár hagyománnyá vált, hogy karácsony közeledtével Szolnok vezető sportegyesületei, élelmiszercsomagokkal, programokkal kedveskednek a nagycsaládosoknak, hátrányos helyzetűeknek.

Az advent az egyik legszebb időszaka az évnek. Decemberben kigyúlnak az ünnepi fények, ilyenkor koszorúkat készítünk az ajtóra, ablakra, ebédlőasztalra. Az adventi Sportkarácsony koszorúján is hagyományosan négy gyertya ég. Minden gyertya szimbolizál egy fogalmat: hit, remény, öröm, szeretet. Mindig időt szentelünk azokra az emberekre, akik segítségre szorulnak.

A Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub vezetői tizenhárom esztendővel ezelőtt, 2004. december 20-án indították el az első Sportkarácsonyt játszóházzal, sportprogramokkal, koncertekkel. Ez idő alatt több ezer gyermeknek szereztek örömet. Az elmúlt nyolc évben összesen 2400 családnak segítettek, mintegy 12 000 kg élelmiszer került a csomagokba. Folytatva a hagyományokat, ebben az évben 300  csomagot osztanak ki.

2017 december 9-én a ​​pólósok ​​kezdenek

A Bajnokok Ligája győztes, magyar bajnok és kupagyőztes Szolnoki Dózsa vízilabda csapata  szombaton 11.15-kor a Vízilabda Aréna előtt osztja ki hátrányos helyzetűeknek az ajándékcsomagokat a Vöröskereszt megyei szervezetének közreműködésével.  A csomagosztást követően 11.30-17.30 óra között pólóspalánták veszik birtokukba az uszodát, akik vidékbajnoki mérkőzéseket játszanak.

Ezt követően 18.30-kor a címvédő Szolnoki Dózsa az olasz Pro Recco legénységével találkozik a Bajnokok Ligája főtáblájának negyedik fordulójában.

Ekkor a Vízilabda Aréna előtt a hagyományoknak megfelelően forralt borral, teával és szaloncukorral várják a szurkolókat.

A napi sporteseményből a kosarasok sem maradnak ki, hiszen a Tiszaligeti Sportcsarnokban 11.00 órától a Szolnoki Olaj – Kecskeméti Kosár Akadémia U18-as csapatai, 13.15 órától a Szolnoki Olaj – Kaposvár U20-as csapatai, majd ezt követően 16.00 órától a Szolnoki Olaj – Kaposvár felnőtt együtteseinek bajnoki összecsapására kerül sor.

2017 december 22-én a kosarasok folytatják a jótékonykodást

A hétszeres magyar bajnok Szolnoki Olaj KK csapata pénteken 15.30-kor a Tiszaligeti Sportcsarnok előtt osztja ki a hátrányos helyzetűeknek az ajándékcsomagokat, a Vöröskereszt szolnoki önkénteseinek részvételével.

A kosárprogram az utánpótlás számára 9.00 órakor kezdődik és 14.00 óráig tart, amelyen a Szolnok U16-os csapata és két szerbiai együttes, a Novi Sad és a Szpartak Szabadka körmérkőzést vív egymással a Tiszaligeti Sportcsarnokban. Ezt követően 15.15-kor bajnoki mérkőzésen Szolnoki Olaj KK U20-as csapata a Debreceni EAC hasonló korú gárdájával mérkőzik. Az utánpótlás csapatok összecsapásaira díjtalan lesz a belépés.

18.00 órakor már felnőtt bajnoki mérkőzésre várják a szurkolókat, a listavezető Szolnoki Olaj csapatának az újonc Debreceni EAC lesz a vetélytársa.

Ekkor a Tiszaligeti Sportcsarnok előtt a hagyományoknak megfelelően, forralt borral, teával és szaloncukorral várják a szurkolókat.

JOBB ADNI MINT KAPNI