Magyar English
A világ legjobb vízilabda csapata 2017-ben a Szolnok-KÖZGÉP csapata! Gratulálunk!!!Bent vagyunk a döntőben!A Bajnok Csapat köszöntése!2016 / 17 Magyar Bajnoka: Szolnoki Dózsa-Közgép, Gratulálunk!Szolnoki Dózsa-Közgép – ZF-Eger (9-6) - bajnoki döntő 2. mérkőzésSzolnoki Dózsa-Közgép–A-Híd-OSC-Újbuda (10-8)2017-ben ismét döntőt játszunk!Szuperkupa 2016, Szolnok - Eger (14-9)Megvan az ötödik kupagyőzelmünk!Vízilabda edzőtábor lehetőség a Szolnoki Vízilabda Arénában
Legfrissebb
2017-07-26 00:00:00
A görögökkel folytatjuk az elődöntőben

A magyar férfi válogatott kiváló játékkal, nagyon magabiztos győzelemmel jutott be a vizes vb pólótornájának elődöntőjébe: Märcz Tamás csapata 14-5-re győzte le Oroszországot. A négy között Görögország vár a házigazda magyar csapatra.

2017-07-25 00:00:00
Sűrű Konrád hajszállnyira a dobogótól

Úszócsapatunk, a Szolnoki Dózsa-Közgép soraiból Pádár Luca (2005-ös születésű), Mézes Kinga (2005), Dian Dorina (2005) és  Mátray Medárd (2003) kvalifikálta magát a a gyermek korcsoport országos bajnokságára, amelynek Kecskemét adott otthont..

2017-07-22 00:00:00
Kedden már a negyeddöntőben folytatjuk

Férfi válogatottunk hozta a kötelezőt Franciaország ellen a B-csoport 3. fordulójában, 13-7-es győzelmével megszerezte a két pontot, és mivel a záró mérkőzésen az olaszok „csak” nyolc góllal győzték le Ausztráliát, a mieink nyerték meg a csoportot – azaz közvetlenül a negyeddöntőbe jutottak.

2017-07-21 00:00:00
Döntetlen csoportrangadón

Válogatottunk 9-9-es döntetlent játszott Olaszországgal a vizes világbajnokság férfi pólótornájának rangadóján, a B-csoport 2. fordulójában.

2017-07-18 00:00:00
Varázslatos kezdés a vb-n

Märcz Tamás szövetségi kapitány csapata is megkezdte a szereplést a budapesti világbajnokságon: a torna első fordulójában Ausztráliát 13–3-ra verte meg a magyar válogatott. A születésnapját ma ünneplő szakvezető szebben nem is indíthatta volna a vb-t hazai pályán. Folytatás szerdán este az olasz csapat ellen.

Tabella
vissza

 

2017-07-03
Nagy Viktor elismerése
megosztom a facebook-n

A Margitszigeten folytatja felkészülését a budapesti vizes világbajnokságra a magyar férfi vízilabda-válogatott bő kerete. Jelenleg tizennyolc játékosnak tart edzéseket Märcz Tamás szövetségi kapitány, a vb-n tizenhárman vehetnek részt. A csapatba kerülésre jó eséllyel pályázik Nagy Viktor, a Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP BL-győztes kapusa, aki a szurkolók szavazatai alapján az év játékosa lett.

Alapoznak a tizennyolcak: az edzői stáb komoly úszóadagokkal kínálja meg a tizenhármas keretbe igyekvő játékosokat. Múlt hétvébén a görögországi Glyfadában rendezett Samartzidis Kupán vett részt a válogatott: Kanadát, Montenegrót és Spanyolországot legyőzve, a görögökkel döntetlent játszva nyerte meg a felkészülési tornát.

- Folyamatosan látszódik a fejlődés, ahogy megyünk előre meccsről meccsre. Jó volt, hogy megnyertük a tornát. Tök jó, pozitív élményekkel lettünk gazdagabbak- értékelte, de nem értékelte túl a felkészülés görögországi szakaszát Nagy Viktor világbajnok kapus. - De azt látnunk kell, hogy van még hova fejlődni, és a többi csapat is fog még fejlődni. Szóval nem szabad abból kiindulni, hogy megnyertük a tornát, s minden simán megy majd. Még körülbelül három hét van, azt fel is kell használni arra, hogy még jobban összeszokjunk, csiszolgassuk a dolgokat, mert itt a VB-n is nagyon komoly csapatokkal fogunk találkozni.

 A 2013-ban már világbajnoki címet szerzett pólósnak szerdán hivatalos elfoglaltsága volt: a Szerencsejáték Zrt. által indított szurkolói szavazás alapján ő lett a szezon legjobb férfi játékosa. Az ezért járó különdíjat „kellet” átvennie. A Bajnokok Ligája hatos döntőjében őt választották a legjobb kapusnak, így idén ez már a második egyéni címe a négy arany (Magyar Kupa, Szuperkupa, magyar bajnokság és BL) mellett.

- Minden különdíjat nagyra értékelek, ez is egy visszaigazolása annak, hogy megvan a befektetett munka gyümölcse- folytatta a kapus. - Alakul a védekezés, de mivel több csapatból jövünk, mások a szokások, így szükség is van még a világbajnokságig hátralevő néhány hétre, hogy tökéletesen összeálljanak előttem a blokkok. A vb-n az elsődleges cél a csoportgyőzelem, utána lehet továbbmenni. Egyébként mindig azt szoktam mondani, hogy első megálló a negyeddöntő, utána már csak két meccset kell megnyerni.

 A héten néhány napra feladja margitszigeti főhadiszállását a keret: Kecskeméten a világbajnoki címvédésre készülő szerb válogatottal játszik több kétkapus tesztmeccset. Ezt követően szűkíti tizenhárom fősre a csapatot Märcz Tamás, hogy a július hetedikén kezdődő BENU Kupán már a világbajnokságon induló csapat játsszon. A szerbek elleni kétkapuzásra azért is szükség lesz, mert az idei BENU Kupán nem feltétlenül élvonalbeli csapatokkal találkozik a magyar válogatott: Kanada, Németország és Románia lesz az ellenfél.

 A 17. FINA világbajnokság vízilabda-tornája július 17-én kezdődik, a magyar férfi válogatott a Szolnokon szereplő Aaron Youngerrel felálló Ausztrália, az előző szezonban még a Dózsát erősítő Ugo Crusillat-t soraiban tudó Franciaországgal és Olaszországgal került egy csoportba. A négy csoport győztese automatikusan a negyeddöntőbe jut, ez egy plusz pihenőnapot is jelent. A csoportok második- és harmadik helyezettjei keresztbejátszanak egymással.

FORRÁS:  Új Néplap

 

 

vissza
Tabella - Rájátszás II. - Döntő
H. CSAPAT. M GY D V GK P
1.  Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP 3 3 0 0 14 9
2.  ZF-Eger 3 0 0 3 -14 0
OB-I. versenynaptár

Bajnok a Szolnoki Dózsa-Közgép!
 

BL - versenynaptár

A magyar bajnoki címvédő szolnoki csapat 10-5-re legyőzte, a horvát Jug Dubrovnik együttesét, és ezzel megnyerte a Bajnokok Ligáját.

Látvány-csapatsport támogatás
Hirdetés

 

 

Facebook

 

Képgalériák