Magyar English
Gálázott a világ legjobb klubcsapata és válogatottjaA világ legjobb vízilabda csapata 2017-ben a Szolnok-KÖZGÉP csapata! Gratulálunk!!!Vízilabda edzőtábor lehetőség a Szolnoki Vízilabda Arénában
Legfrissebb
2017-09-12 00:00:00
Az új szezonra kicsinosodott az Aréna

A BENU Magyar Kupában- is- címvédő Szolnoki Dózsa lesz az egyik házigazdája a csoportkörnek. A szurkolók már az új, a BL-győzelem bizonyosságát is magán hordozó Vízilabda Arénában nézhetik a mérkőzéseket. A legjobb nyolc közé jutásról döntő kupaselejtezőket szeptember 23-én és 24-én rendezik. Jövő szombaton 11 órától a Szolnoki Dózsa az UVSE-vel játszik, majd 12.45-kor kezdődik a KSI-Vasas mérkőzés.

2017-09-09 00:00:00
A legnagyobb Kis-ember

Hetedik szezonját kezdi Szolnokon Kis Gábor. Ezzel Zivko Gociccsal és Hangay Zoltánnal együtt már törzsgárda-tagságért is folyamodhatna. Ha érdekelné az ilyesmi. Ezzel szemben továbbra is a hozzá mérhető hegyomlás-szerű bekkek elleni küzdelem teszi ki ideje javát.

2017-09-07 00:00:00
Új lendület a balszélen

A Bajnokok Ligája-győztes csapatból hárman távoztak: Ugo Cruisillat hazatért Franciaországba, Vámos Márton és Varga Dénes a Ferencvárosba igazolt. Utóbbi játékos helyére érkezett Bátori Bence, aki tavaly még OSC-pólósként borzolta a szolnoki szurkolók idegeit. Csapatunk egyik új tagjával augusztus utolsó estéjén, a Szolnok Napja alkalmából rendezett gálaműsor után beszélgettünk.

2017-09-07 00:00:00
Kispest-fanként Szolnokon

Azt eddig is tudtuk, hogy az ismert stand up-előadó, Rekop György kiemelten kiemelkedő Kispest-szurkoló. Ha fociról van szó. Viszont vízilabdában is a minőséget szereti, így teljesen természetes, hogy a Szolnoki Dózsa-Szerbia gálamérkőzést a helyszínen tekintette meg.

2017-09-05 00:00:00
Vámos Márton és a kellemes emlékek

Négy szezonon keresztül szolgálta a klubot és kápráztatta el hétről hétre a szurkolókat a gépágyúszerű bal kézzel megáldott Vámos Márton. A Szerbia elleni gálamérkőzésre még visszatért Szolnokra, immár az FTC játékosaként.

Tabella
vissza

 

2017-07-07
Mezei Tomi elégedett és büszke...
megosztom a facebook-n

A címvédő Szerbia elleni kecskeméti közös felkészülés után jelölte ki tizenhármas vb-keretét Märcz Tamás szövetségi kapitány. A 2+3 fél szolnoki játékossal felálló csapat a ma kezdődő BENU-kupán mutatkozik be.

A bevezetőben jelölt két szám akár egy ingatlanhirdetésben is szerepelhetne. A magyarázat azonban nem a lakóterületeket jelöli, hanem Nagy Viktort és Mezei Tamást, illetve Varga Dénest, Vámos Mártont és Zalánki Gergőt. Utóbbi pólós a szezon végén igazolt Szolnokra, miközben a két „V” éppen a BL-győztes Dózsát hagyta el a Ferencváros kedvéért. A magyar válogatottba két olimpiai bajnok került, nyolc világbajnok, valamint tíz riói olimpikon. Mezei Tamás az egyetlen, aki világversenyen még nem szerepelt. A másik három világbajnoki újonc Manhercz Krisztián, Török Béla és Zalánki Gergő.

– Elégedettséget és büszkeséget érzek egyszerre – mondta a szolnokiak balkezes centere. – Elégedett azért vagyok, mert kiharcoltam a csapatka kerülést, büszkeség pedig azért van bennem, mert a hazámat képviselhetem. Ráadásul egy budapesti világbajnokságon. Ilyen nem adatik meg mindenkinek. A Bajnokok Ligája hatos döntőn beszakadt a dobhártyám, emiatt kicsit később tudtam kezdeni a felkészülést. Úgyhogy rá kellett tennem egy lapáttal. De nagy kő esett le a szívemről, mert ott vagyok a csapatban.

– Bedő Krisztián és Mezei Tamás kiegyensúlyozott versenyt vívott egymással, bár Mezei Tamás az elején a sérülése miatt nehezen vette fel a ritmust. Figyelembe véve az egész éves teljesítményét, sőt még a tavalyit is, megállapítható, hogy nagy fejlődésen ment keresztül, és azt gondolom, ő lehet az, aki most Hárai Balázs mellett megfelelően betöltheti a center fontos szerepkörét – indokolta döntését a szövetségi kapitány.

A világbajnoki csapat a BVSC-uszodában ma kezdődő BENU-kupán játszik először. Fél hétkor Kanada, szombat este nyolctól Németország, vasárnap háromnegyed tizenkettőtől Románia lesz az ellenfél. Ezt követően a csapat beszállásolja magát, a vb vízilabda-tornáját július 17-én Ausztrália ellen kezdi a Margitszigeten.

– Csak az aranyérem lehet a cél, semmi más – jelentette ki határozottan az első világversenyére készülő Mezei Tamás. – Nyilván másért nem is szabad beugrani a vízbe. Nem akarok se alá-, se fölélőni. Fogadkozni meg pláne nem akarok. De hogy személy szerint én is és az egész csapat mindent megtesz azért, hogy aranyérmes legyen, abban biztos vagyok. Klubszinten csodálatos volt ez a szezon, most már „csak” a válogatottal kellene elérni valami nagyon szép eredményt.

Forrás: Új Néplap

 

vissza
Tabella - Rájátszás II. - Döntő
H. CSAPAT. M GY D V GK P
1.  Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP 3 3 0 0 14 9
2.  ZF-Eger 3 0 0 3 -14 0
OB-I. versenynaptár

BENU Magyar Kupa selejtező mérkőzések

Helyszín: Vízilabda Aréna Szolnok

2017.szeptember 23. Szombat

11:00 Szolnok-UVSE
12:45 KSI-Vasas
17:00 KSI-Szolnok
18:45 UVSE-Vasa

2017. szeptember 24. Vasárnap

11:00 UVSE - KSI
12:45 Szolnok- Vasas

OB-I hazai időpontok:

2017. október 07. szombat 11:00
Szolnok - UVSE  

2017. október 11. szerda 19:00
Szolnok - Debrecen

2017. október 20. péntek 18:00
Szolnok-Kaposvár

2017. november 04. szombat
Szolnok- BVSC
VÁLTOZNI FOG, még nincsen új időpont. LEN Szuperkupa Budapesten ekkor kerül megrendezésre.

2017.december 16. szombat
Szolnok - AVUS 18:00

BL - versenynaptár

A magyar bajnoki címvédő szolnoki csapat 10-5-re legyőzte, a horvát Jug Dubrovnik együttesét, és ezzel megnyerte a Bajnokok Ligáját.

Látvány-csapatsport támogatás
Hirdetés

 

 

Facebook

 

Képgalériák