Magyar English
A világ legjobb vízilabda csapata 2017-ben a Szolnok-KÖZGÉP csapata! Gratulálunk!!!Bent vagyunk a döntőben!A Bajnok Csapat köszöntése!2016 / 17 Magyar Bajnoka: Szolnoki Dózsa-Közgép, Gratulálunk!Szolnoki Dózsa-Közgép – ZF-Eger (9-6) - bajnoki döntő 2. mérkőzésSzolnoki Dózsa-Közgép–A-Híd-OSC-Újbuda (10-8)2017-ben ismét döntőt játszunk!Szuperkupa 2016, Szolnok - Eger (14-9)Megvan az ötödik kupagyőzelmünk!Vízilabda edzőtábor lehetőség a Szolnoki Vízilabda Arénában
Legfrissebb
2017-08-22 00:00:00
Elfogytak a belépők a gálameccsre

A rendhagyó mérkőzésre elfogytak a regisztrációs belépők, ezért kérjük szurkolóinkat, hogy ne próbálkozzanak regisztrációval. Köszönjük a megértésüket.

2017-08-22 00:00:00
Kiöregedett korosztályából Teleki Andris

Negyedik helyen végzett az U20-as világbajnokságon a magyar vízilabda-válogatott. A torna egyben azt is jelenti, hogy a csapat „kiröpül” az utánpótlás-korosztályból. Így már a felnőttek között bizonyíthat a szolnoki Teleki András is, akiről elismerően szólt Horkai György utánpótlás-kapitány is.

2017-08-19 00:00:00
Gálamérkőzés

Szerb válogatott - Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP
2017.09.02. 18:00
A mérkőzés látogatása ingyenes, regisztráció viszont szükséges!
Regisztrálni a 70/378-9344-es számon, e-mailben: jegyrendeles@vizilabda-szolnok.hu e-mail címen és személyesen lehet.
Jegyek átvehetőek: 2017.08.22-től a Vízilabda Aréna pénztárában egészen a mérkőzés napjáig, 17:30-ig.
Pénztár nyitvatartás: H-P 08:00-19:00.

2017-08-19 00:00:00
Pintér Feri, az aranyérmes hálóőr

Talán sokan nem is tudják, hogy a budapesti masters-világbajnokságon nem a nemzeti válogatottak, hanem klubcsapatok indultak. A mérkőzéssorozat kapcsán a közvélemény leginkább a Kemény Dénes vezette Millennium nevű legénység szereplését követte figyelemmel, hiszen náluk játszottak a mostani évezred olimpiai bajnokai.

2017-08-17 00:00:00
Gálamérkőzésen a szerb válogatottat fogadjuk

Szeptember 2-án, szombaton 18 órakor Szolnokon össze méri erejét a BL-győztes Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP csapata az olimpiai bajnok, ötszörös Világliga-győztes, ötszörös Európa-bajnok és háromszoros világbajnok szerb válogatottal. A rendezvény ötletgazdája, dr. Nyerges Zsolt, a Szolnoki Vízilabdázásért Alapítvány alapítója azt mondta a klub sajtóközleményében: – Egy rendhagyó mérkőzéssel szeretnék megköszönni a szurkolóiknak, hogy hosszú évek óta a sikert-sikerre halmozó csapatunk mögött állnak.

Tabella
vissza

 

2017-08-02
Cseh Sándor: Szakmailag sok újat nem hozott a vizes vb pólótornája
megosztom a facebook-n

Horvátország 1991-es újbóli függetlensége óta második világbajnoki címét szerezte vízilabdában. Magyarország pedig hetedszer lett ezüstérmes. Tíz évvel ezelőtt Melbourne-ben is horvát-magyar finálét rendeztek, akkor hosszabbítás után 9-8-ra nyertek a horvátok.

1975: Cali, 1978: Nyugat- Berlin, 1982: Guadalquir, 1998: Perth, 2005: Montreal, 2007: Melbourne, 2017: Budapest. A magyar férfi vízilabda-válogatott világbajnoki ezüstérmeinek helyszínei.

– Tudom, hogy voltak támogatóink és voltak hitetlenek is – értékelt már aludva egyet-kettőt a döntő után Märcz Tamás szövetségi kapitány. – Én bíztam magamban, bíztam azokban a játékosokban, akikkel dolgoztam és hittem abban, hogy nincs legyőzhetetlen csapat.

Az idén bajnokságot, Magyar Kupát és Bajnokok Ligáját nyerő Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP vezetőedzője természetesen más szemmel nézte a vízilabda-tornát, mint a több százezer szurkoló. Cseh Sándornak a francia, az ausztrál, a szerb és a magyar válogatottban is szerepelt több egykori és jelenlegi játékosa. A szolnoki kötődésű pólósokból egy vastagabb világválogatott könnyedén összeállítható.

– Nem szoktam a játékosok teljesítményét értékelni akkor, amikor nem a szolnoki csapatban játszanak – mondta Cseh Sándor. – Lehet, hogy csak én láttam úgy, de az volt az érzésem, hogy a szolnoki játékosok feldobódva érkeztek a világbajnokságra és nagyon jól játszottak. De nem is ez a fontos, hanem az, hogy az egész országot lázban tartotta két héten át a válogatott, nagyon sokan szurkoltak a csapatnak. Szerintem igenis nagyon szép eredmény ez az ezüstérem.

Kevesebb volt a taktikai újítás, mint általában a világbajnokságokon szokott lenni, folytatta a szakvezető. De ennek nagyon is érthető okai voltak.

– A három-négy győzelemre is esélyes csapat: a szerb, a horvát, a magyar jellemzően az olimpián látott keretével érkezett, egy-két poszton volt csak változás Rióhoz képest. Ezért ezek a tőlük már látott taktikai variációkat alkalmazták- tette hozzá a klubszinten mindent megnyerő szakember.- Az olaszok kivételével a többi válogatott viszont már jelentősen megfiatalodott. Ők viszont még nem tartanak ott, hogy az újításaikat alkalmazzák. Minden csapat a biztos alapjátékát hozta a világbajnokságra. Érdekes volt látni viszont, hogy a klubvízilabda mennyire eltávolodott a válogatottaktól. Ez elsősorban a Brescia és az olasz-, valamint az Olympiakosz és a görög válogatott viszonyára igaz. A budapesti Final Six-ben szereplő 10-15 egyébként nagyon jó képességű pólós itt sem volt a világbajnokságon, vagy nem volt olyan meghatározó a válogatottjában, mint a klubjában. Nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy a két év múlva esedékes világbajnokságon melyik út hol tart: mennyire erősödnek meg a most felforgatott, megfiatalított kerettel érkező csapatok, illetve mire jutnak a Budapesten még a „régi” kerettel játszó válogatottak.

A 2019-es vizes világbajnokságot a dél-koreai Kvangdzsuban rendezik, amelyre nagy valószínűséggel már a 2020-as tokiói olimpiára élesített csapatokkal érkezik mindegyik válogatott.

Varga Dumi nem szeretne felőrlődni

Az elmúlt években a szolnoki csapat soraiban szereplő Varga Dénes azt mondta, nehéz folyamaton ment át, amíg eldöntötte, hogy a budapesti világbajnokságon is a válogatott rendelkezésére áll, de most úgy érzi, az a legésszerűbb, ha a következő nyarat pihenéssel tölti, mert nem szeretne felőrlődni. A Dumi becenévre hallgató pólós ugyanakkor nem zárta ki, hogy később visszatér még a válogatottba. Azt tudni kell, hogy Varga Dénes klubszinten a következő szezont már a Ferencváros soraiban tölti, ugyancsak a zöld-fehérek játékosa lesz a világbajnokság legértékesebb játékosának választott, Vámos Márton is.

FORRÁS:ÚJ NÉPLAP

 

vissza
Tabella - Rájátszás II. - Döntő
H. CSAPAT. M GY D V GK P
1.  Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP 3 3 0 0 14 9
2.  ZF-Eger 3 0 0 3 -14 0
OB-I. versenynaptár

Bajnok a Szolnoki Dózsa-Közgép!
 

BL - versenynaptár

A magyar bajnoki címvédő szolnoki csapat 10-5-re legyőzte, a horvát Jug Dubrovnik együttesét, és ezzel megnyerte a Bajnokok Ligáját.

Látvány-csapatsport támogatás
Hirdetés

 

 

Facebook

 

Képgalériák