Kiemelt főszponzor: Főszponzorok:

Induljon a banzáj!

2018 május 11.

Induljon a banzáj!

Vitán felül a két legjobb csapat jutott az OB I döntőjébe. A Ferencváros április 25-én kezdte és mindjárt le is zárta az OSC elleni elődöntőt, azóta viszont nem is játszott tétmeccset a csapat.

A Szolnoki Dózsa maximálisan kijátszotta a nevezési díjat, hiszen három Eger elleni mérkőzés során jutott sorozatban hatodszor a fináléba, majd szerdán még egy BL- mérkőzést is teljesítenie kellett. Vagyis megint megnyitható az örök vita: melyik a jobb? Rápihenni egy három győzelemig tartó döntőre, vagy menetből nekimenni?

Mind a két edzőnek az hiányzik, ami nincs. Nekem az hiányzik, hogy nem tudtunk se pihenni, se az elmúlt két hónapban edzeni, de ezzel különösképpen nem foglalkozom. Azért én úgy gondolom, hogy elég motivált a Ferencváros és elég rutinos csapat, rutinos játékosokból áll, hogy ilyen szempontból azért cseréltem volna velük, ha tudtunk volna két hetet készülni a döntőre.- vélekedett Cseh Sándor vezetőedző, aki szerint “Mint egy párduc, úgy fognak ránk ugrani, erre kéne felkészülnünk fejben, testben.” A csapat a péntek délelőtti videózással kezdte meg a kétnapos felkészülést a döntő első mérkőzésére.

A Ferencváros 2000-ben játszott legutóbb bajnoki döntőt, azt meg is nyerte. Mint csapat, tehát nincs közeli tapasztalata a döntőzést illetően. Viszont egy Varga Dániellel, Varga Dénessel, Madaras Norberttel, Vámos Mártonnal felálló csapat aligha mondhatja el magáról, hogy nincs benne sok komoly mérkőzés. Az Euro Kupát veretlenül megnyerő Ferencváros és a regnáló Bajnokok Ligája címvédő párharca a Komjádi Uszodában kezdődik.

Mindenre igyekszünk felkészülni, mert többféle lendülete is lehetne a vasárnapi meccsnek, úgyhogy nagyon bízom benne, hogy jól fogunk tudni kezdeni, holott hiába lényegesen több meccset játszottunk, mint a Fradi és teljesen máshogy tudtuk alakítani a felkészülésünket a döntőre, mint ők. Én bízom benne, hogy ebből nem lesz hátrányunk, sőt, talán még előnyünk is lehet- mondta Kis Gábor.

A döntő valamennyi mérkőzését az M4 Sport élőben közvetíti, így a vasárnap 17 óra 45 perctől kezdődő elsőt is.

468 ad