Kiemelt főszponzor: Főszponzorok:

Irány Berlin!

2018 december 03.

Irány Berlin!

Az esztendő még kettő- nem is akármilyen- Bajnokok Ligája meccset tartogat a szolnoki pólósok számára. Szerdán Berlinben van jelenés, rá egy hétre pedig a címvédő Olympiakosz Pireusz teszi tiszteletét a Vízilabda Arénában.

Nyerni kell, igen. Mindenképpen nyerni kell!- foglalta össze a közös szolnoki akaratot e két rövid mondatban Angyal Dániel. A lövőhátvédnek igaza is van, hiszen máshogy nem is érdemes elindulni még a repülőtérre sem. A Spandau harmincöt bajnoki címével bőven kilóg a német vízilabda történelméből. Ráadásul a nemzetközi sikerek sem kerülték el, hiszen négyszer nyerte meg a Bajnokok Ligája elődjét, a Bajnokcsapatok Európa Kupáját. Igaz, legutóbb 1989-ben került a berlini kerületbe a trófea.

ANGYAL DÁNIEL, SZOLNOKI DÓZSA: Nagyon szervezetten, egységesen játszanak. Jó játékosok: jó külföldiekkel, jó német játékosokkal, jó kis csapat.

A BL idei kiírásában viszont még nem tudott meccset nyerni a Spandau: otthon egy góllal kapott ki a Dubrovniktól, majd kettővel Zágrábban. A harmadik fordulóban pedig a címvédő Olympiakosz 11-4-re győzte le Pireuszban.

ZALÁNKI GERGŐ, SZOLNOKI DÓZSA: Ez nem lesz egyszerű. Berlinben mindig nagyon nehéz ellenük játszani, tavaly is megégettük magunkat. Komplett csapat, úgyhogy készülünk rendesen. Most is még kicsit kondizunk, utána megyünk a vízbe és holnap indulunk. De úgy érzem, hogy jó a csapat, jó a hangulat, szerintem jó formában is leszünk szerdára, úgyhogy én bizakodó vagyok. Ez az utazás, ami megint kicsit nehézkes lesz.

A Dózsa győzelemmel zárta az OB I-es naptári évet, szombaton az UVSE-t győzte le kilenc góllal. A Spandau viszont vereséget szenvedett: a Hannovertől kapott ki 6-5-re, ráadásul hazai pályán, a Bundesligát ennek ellenére is vezeti.

BENEDEK TIBOR, HÁROMSZOROS OLIMPIAI BAJNOK: Biztos vagyok benne, hogy a Szolnoknak az egyik legfontosabb és legnehezebb meccse lesz ez. Ők sem nyugodhatnak meg, hogy vége az évnek, hiszen még két BL-mérkőzésük van. Talán azt látom, hogy javul a formája a szolnoki csapatnak az év eleji kezdéshez képest és ezt most mindenképpen Németországban bizonyítaniuk is kell.

A Spandau a Dózsához hasonlóan bejutott a BL Nyolcas Döntőjébe legutóbb, Genovában a németek végül a nyolcadik helyet szerezték meg. Azóta jelentősen sem a játékosállományuk, sem az erényeik nem változtak.

ZSIVKO GOCICS, VEZETŐEDZŐ, SZOLNOKI DÓZSA: Amiben mindig jók voltak a németek: végig harcolnak. Attól függetlenül, hogy az eredmény mit mutat. Ezek mennek végig. Úgyhogy én azért is nagyon tisztelem őket, mert 4-1-nél és 1-4-nél is, teljesen mindegy, ők mennek és csinálják végig a dolgukat. Úgyhogy úgy kell készülni erre a meccsre, akármi az eredmény, nekünk is úgy kell játszani, mintha nulla- nulla lenne végig. És ha úgy játszunk, akkor szerintem van esélyünk.

A berlini klub december hatodikán ünnepli alapításának 114. évfordulóját, ezt alighanem győzelemmel szeretnék köszönteni. Ez azonban szöges ellentétben áll a mi szándékainkkal. Hogy mely akarat érvényesül, az szerdán 19 órától kiderül. A Spandau 04 – Szolnoki Dózsa vízilabda Bajnokok Ligája mérkőzést az Olaj TV honlapján közzétett LEN-linkre kattintva lehet élőben követni.

468 ad