Délen kezdi az évet, illetve folytatja a Bajnokok Ligája-sorozatot a címvédő. A Szolnoki Dózsa Herceg Noviban játszik szombat este fél héttől. Ott, ahol az Eger majdnem-, a Spandau viszont teljesen megégett.

A LEN Bajnokok Ligája B-csoportjában három csapat áll tizenkét ponttal öt forduló után. A Recco, a Szolnoki Dózsa és talán meglepetésre a Spandau. Közvetlenül e három csapat mögött azonban a Jadran Herceg Novi nyomul, tíz ponttal. A tizenkétezres város, Herceg Novi az Adriai-tenger számtalan gyöngyszemének egyike. A Kotori-öbölben van a világ alighanem legszebb fekvésű uszodája. Ám a szombati mérkőzést nem ilyen panoráma mellett rendezik, lévén télire még arrafelé is fedett uszodában rendeznek pólómeccset. Jelenlegi korszakos játékos nem játszik a Jadranban, de könnyen lehet, hogy a közeljövő néhány meghatározó pólósa már igen. A BL-csoportkörét  úgy nyitotta a Herceg Novi, hogy otthon- még a gyönyörűséges nyitott uszodában- 11-5-re elkalapálta a Spandaut. Az Egerrel 4-4-et játszott hazai habokban, ugyanakkor a Recco tíz góllal nyomta a csempébe. De mire számíthat ezek után a címvédő? A gyűjtőfogalomként használt délszláv pólóra?

-Szerintem ilyen nincs, hogy délszláv póló, mert mi a délszláv póló? Nagyon gyorsak a délszláv játékosok, jól zónáznak, jól lőnek, szép gólokat lőnek és azt meg már lassan nehéz eldönteni, hogy egy Barceloneta, vagy egy szerb válogatott játszik- e keményebben, vagy verekedősebben? De olyan szempontból igen, hogy nyilván ki vannak válogatva magas játékosok, nagyon jó a lábtempójuk, megpróbálnak nagyon jól blokkolni. Ami a montenegrói válogatott egyik ismérve, az a Herceg Noviban is folyamatosan előjön: az ötméteres szabaddobások, tehát igen, valamilyen szinten igen, egyértelmű. De mondom: azért itt még egyik hétről a másik hétre is változik, amit játszik a Herceg Novi, mert ez egy folyamatosan dolgozó, alakuló csapat.

Remélt montenegrói győzelmével a Dózsa- azzal együtt természetesen, hogy a saját dolgát is megkönnyíti- jót tehet a csoport ötödik helyén hét ponttal álló Egerrel is. Bár a hevesieknek hazai pályán aligha jelent komoly gondot a holland Alphen legyőzése.