Kiemelt főszponzor: Főszponzorok:

Irány Újbuda!

2019 február 09.

Irány Újbuda!

A szerdai Zágrábban játszott Bajnokok Ligája-meccs fáradalmaival, de éppen ugyane mérkőzés sikerélményével tér vissza az Ob 1-es kerékvágásba a Szolnoki Dózsa. Szombat este a B-csoportot veretlenül vezető OSC vendége lesz a csapat.

Amely ebben a szezonban háromszor játszott az újbudaiakkal, eleddig nem túl sok sikerrel. A november tizedike, Vízilabda Arénában rendezett bajnokin 10−8-ra a vendégek nyertek, azóta már volt egy rossz emlékű kupa-nyolcaddöntő odavágó és egy kevésbé keserű visszavágó is.

A Nyéki Imre Uszodában sem lehet pardonra számítani, hiszen Vad Lajos vezetőedző gyakorlatilag új csapatot épít az OSC-ből, ám tagadhatatlan, hogy a szakember nagyon otthon van az ilyesmiben. Ám idei három találkozásuk óta a Dózsa is komoly fejlődésén ment keresztül akár a játékosokat mint egyéneket, akár mint csapatot tekintjük. Csak kiragadott példaként Djordje Lazics meccsről meccsre érik bele a világ legszínvonalasabb pólóbajnokságába, de a Milan Alekszics− Andrija Prlainovics tengely is világszínvonalú vízilabdát nyújtott szerdán Zágrábban. És természetesen a többiekről se feledkezzünk meg, még véletlenül se: Zalánki Gergő egyre közelebb ér a világklasszis magyar balkezesek elitklubjához, Bátori Bence, Viktor Rasovics, Angyal Dani és Jansik Dávid is komoly letéteményese az eredményes pólónak. Kis Gábor pedig továbbra is Kis Gábor-szinten űzi a nedveslabdás játékot. És bár klasszisokban az OSC is bővelkedik, alighanem szűkült a különbség a két csapat között őszhöz képest.

A 19 órakor kezdődő OSC− Szolnoki Dózsa pólórangadón-majdnem- minden kiderül.

468 ad