A felújított Komjádi uszodában fogadta Vasas bajnoki címvédő csapatunkat, a Szolnoki Dózsát. A Dózsa szerdán, Sabadellben tizenegy gólos győzelemmel rajtolt a BL-ben. Természetesen bajnokságban is a címvédés a cél, ezért különösen a középcsapatok ellen tilos a pontvesztés. Mindezt szem előtt tartották Zalánki Gergőék a fővárosban is, ahol újabb fölényes győzelmet arattak, (19-8)

Az egykori Vasas-játékos, Kis Gábor lőtte a találkozó és a mieink első gólját.  Majd Zalánki Gergő is beköszönt az angyalföldiek kapujába.  Volt Dózsa játékos Babay Árpád szépített az álláson, és a Vasas a második negyed közepéig gólra-góllal válaszolt, (5-6).  Ezután azonban csapatunk egy 6-0-s rohammal alaposan eltávolodott vendéglátójától, formasággá téve a folytatást. A Vasas ugyan nem adta fel, de a Dózsa komolyan vette a meccs további részét is, megtisztelve ezzel ellenfelét, akárcsak a szeptember végi tiszaligeti Magyar Kupa összecsapáson újra 19 találatot ért el. Az angyalföldiek maximum azzal vigasztalódhattak, most egy góllal többet lőttek, mint a Tiszaligetben, (8-19).

– Kellett egy kis idő, amíg csapatként és egyénileg is alkalmazkodtunk a Vasas taktikájához – mondta honlapunknak csapatunk vezetőedzője, Cseh Sándor. – Aztán megnyugtató előnyt szereztünk, de kapkodó volt a játék mindkét oldalon.

Csapatunk a folytatásban előbb kedden 18 órakor bajnokin a BVSC-t fogadja, majd szombaton (Tv: M4 Sport) 18.15-kor az Európai Szuper Kupa döntőjében Fradival játszik a Komjádi uszodában.

VasasPlaket–Szolnoki Dózsa 8-19 (3-4, 2-5, 2-5, 1-5)
VASAS: Jónás – Bóbis, Takács B., Burián 2, Sélley, Marnitz G., Simon 1. Csere: Steinmetz Á., BABAY 3, Miklós 2, Bencz, Hőna. Vezetőedző: Földi László
SZOLNOK: Kardos – BÁTORI 3, Prlainovics 2, Mezei, Jansik D. 2, Gocics, ZALÁNKI 4. Csere: KIS G. 2, M. Alekszics 3, YOUNGER 3, Hangay Z., Fülöp B., Szeghalmi. Vezetőedző: Cseh Sándor. Edző:Kósz Zoltán.

5. forduló, az A-jelű nyolcas további eredményei: BVSC–FTC 3-13, Szombathely–Kaposvár 10-8 UVSE–Debrecen 4-13

B-csoport: Tatabánya–PVSK 9-9, Eger–Szeged 20-4, Szentes–Honvéd 8-9, Miskolc-OSC 7-10