Kiemelt főszponzor: Főszponzorok:

Itt volt Hannover, mégis távolra került

2019 január 09.

Itt volt Hannover, mégis távolra került

Nem tudta legyőzni a Waspo Hannovert a Szolnoki Dózsa a Bajnokok Ligája hatodik fordulójában. A 10-10-es döntetlennel nagyon távolra került a Hannoverben rendezendő Final 8-től.

Szolnok-Hannover 10:10 (2:1, 1:2, 4:3, 3:4)Gólszerzők: Zalánki, Prlainovics 3-3, Angyal, Jansik D., Lazics, ill. Radovics 3, Winkelhorst 2, Corusics, Schütze, Szekulics, Real

Zalánki Gergő megúszásból, majd újfent akcióból csengetett be, remekül kezdődött számunkra a meccs. Aztán egyáltalán nem úgy folytatódott. Ugyan Radovics ejtésgólját még egy ejnye-ejnyével el lehetett intézni az első negyedben, a későbbiekben azonban kínok között töltöttük a játékidőt.

Ugyan 3-1-re elléptünk a második negyed elején. Ugyan többször is támadhattunk a plusz háromért, igaz, a németeknek is voltak akcióik a döntetlenért. A szünetben mért 3-3 sajnos hűen tükrözte a támadójátékunk betegségeit.

A harmadik negyedben dőlt ránk a forró víz: 6-4-re vezettek a németek. Zsivko Gocics időt kért és valószínűleg életében először ordítva kérte számon az addig látottakat. Ennek ellenére a németek úszhattak a plusz háromért, szerencsére nem lett belőle semmi. Jansik Dávid nagyon hosszú, kínos szolnoki gólszünetet tört meg, majd első egyenlítési lehetőségünket Prlainovics használta ki. 6-6. Majd ismét ő volt az úr a kapu előtt, zsinórban hármat lőve fordítottunk! Lazics kétszer is komolyat hibázott támadásban, így nem lett nagyobb (megnyugtató?) a különbség.

Ám éppen az ő csavarjának köszönhetően a negyedik negyedben megint kettővel mentünk. Nem sokáig: egyenlítettek a vendégek. Angyal Dani behúzott egy előnyt, 10-9-re vezettünk, de volt még egy koppanás ebben a meccsben. Egyenlített a Hannover.

Verhetjük a fejünket a falba még úgy is, ha a centereink ellen ítélt kontrák tekintetében alighanem szezoncsúcsot állítottunk fel. Nyernünk kellett volna, de nem sikerült.

Így viszont nagyon távolra kerültünk a Bajnokok Ligája nyolcas döntőjétől.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2626941843989381&type=1&l=1ade5d33ab

468 ad