Fő támogatóink:                 

Kell a három pont, mint a falat kenyér

2019 március 26.

Kell a három pont, mint a falat kenyér

Gonosz tréfa áldozata lett december ötödikén a Szolnoki Dózsa Berlinben. A Mikulás egy utolsó perces Spandau-gólt hozott nekünk, ezzel lett tele a csizmánk. Az a 9−9 akkor bizony felért egy komolyabb köteg virgáccsal.

A siránkozások ideje− ha volt is ilyen− már biztosan lejárt.

BÁTORI BENCE, SZOLNOKI DÓZSA: Annyi változott, hogy már nem feltétlenül csak a mi kezünkben van a sorsunk, de mi ezzel nem foglalkozunk, hanem meg akarjuk nyerni a meccset.

Ami− több milliónál kicsivel többször ellőtt megállapítás− nem lesz egyszerű, ennek ellenére az egyenlet a „muszáj” szó beiktatásával zárható rövidre.

JANSIK DÁVID, SZOLNOKI DÓZSA: Minden BL-meccs sorsdöntő. De az biztos, hogy ami itt a végére maradt négy mérkőzés, az nekünk valószínűleg mindegyik kellene ahhoz, hogy bejussunk a Final 8-be. És úgy alakult az előző berlini meccsen, hogy sajnos a végén kaptunk egy gólt, amivel kiegyenlítettek. Otthagytunk két pontot. Most nem szeretnénk, hogy ez így alakuljon és mi szeretnénk azt a három pontot magunknak és szeretnénk tovább álmodni, hogy a végén ott legyünk a döntőben.

A Spandau büszkén hirdeti magáról, hogy a világ legeredményesebb pólós klubcsapata. A megnyert trófeák számát tekintve egy valóban így van, ám halkan tegyük hozzá, hogy az európai vízilabda-elit már nem a berliniekről szól. Sőt, néha már a német bajnokságot sem nyerik meg.

JANSIK DÁVID: A Spandau a német válogatottnak a gerincéből áll plusz nagyon jó légiósokkal kipótolt csapat. Nagyon erős a centerjátékuk, az a csapatuk motorja, hogy arra építenek, hogy ott ítéleteket, illetve gólokat szereznek. Azt hiszem, ha ott tudjuk őket hatástalanítani, akkor nem lesz probléma a mérkőzésen.

E hatástalanításban éppen Jansik Dávidra vár igen komoly szerep, no meg Angyal Danira és Milan Alekszicsre. A Spandau kapuját évek óta a Szegedről elszármazott Baksa László védi, akit a németek olyannyira magukénak éreznek, hogy gond nélkül kiabálják a „Bravo, Lácci!”-t, ha jól megy neki a védés. Márpedig gyakran megy jól neki. Tiberiu Negrean nyugdíjába a szolnoki szolgálati idő is be fog számítani. A légiót azonban nem ők ketten alkotják, hiszen Remi Saudadier képes ugyanúgy csípni, mint szülővárosa, Dijon legismertebb élelmiszere. Marin Restovic ugyan a büszke Montenegró szülötte, de már német állampolgár, Stefan Pjesivac még nem.

BÁTORI BENCE: Ismerjük az erősségüket, gyengeségeiket, de erről most nem beszélünk. Ebben a két napban kielemeztük őket, videózunk, vízben gyakoroljuk a taktikai elemeket. Én azt gondolom, hogy ha úgy játszunk, ahogy− úgy érzem, hogy mostanában megtaláltuk a játékunkat, hátul fegyelmezettek vagyunk, akkor szerintem jó eséllyel szállunk vízbe.

A Szolnoki Dózsa− Spandau Bajnokok Ligája mérkőzést szerdán 18.30-tól a Sport1 TV közvetíti élőben, de tévékészülék hiányában sem kell lemondani a meccsről, hiszen elég az Olaj TV honlapján közzétett LEN-linkre kattintani.

468 ad