Kiemelt főszponzor: Főszponzorok:

Két napig dübörög a pólóüzem

2018 október 27.

Két napig dübörög a pólóüzem

Idén is Szolnok az egyik helyszíne a BENU Férfi Magyar Kupa csoportselejtezőinek. A címvédő Szolnoki Dózsa a Vasassal, a Honvéddal és a Kaposvárral került egy négyesbe.

Október utolsó hétvégéjén a Vízilabda Aréna ad otthont az egyik kupaselejtezőnek. Az A-csoport küzdelmeit Pécsen rendezik, ide a házigazdákon kívül három fővárosi csapat: az OSC, a BVSC és az UVSE került. A C-csoport mérkőzéseinek házigazdája Eger lesz, itt öt csapat játszik majd. A rendezőn kívül a Debrecen, a KSI, a Szentes és a Szombathely. A D-jelű négyes Szegeden játszik FTC, Szeged, Tatabánya, Miskolc összetételben.

A B-csoportban október 27-én délelőtt kezdődik a tánc, mégpedig a Szolnok− Vasas mérkőzéssel. Huszadikán bajnokin találkozott a két csapat, akkor a Dózsa 16-6-ra nyert. Ezt követően 11.30-tól a Kaposvár és a Honvéd játszik a délelőtti program zárásaként. 17 órakor kezdődik a Vasas− Kaposvár meccs, majd 18.30-kor a Szolnoki Dózsa− Honvéd. Amely Merész András személye miatt is érdekes lehet, hiszen a szakembernek legutóbb éppen a szolnoki volt az utolsó felnőtt férfi klubcsapata. De a Honvédban köszönthetjük majd a Dózsával Bajnokok Ligáját nyert Fülöp Bencét, valamint a Szolnokon korábban rendkívüli népszerűségnek örvendő világbajnok kapust, Decker Attilát.

Vasárnap 10 órakor kezdődik a Honvéd− Vasas meccs, 11.30-tól pedig a Szolnok− Kaposvár. A kupaselejtező után három nappal ugyancsak lesz egy ugyanilyen párosítású meccs a Vízilabda Arénában, az október 31-i bajnoki.

Valamennyi csoportból az első két- két helyezett jut tovább a legjobb nyolc közé. A negyeddöntők odavágóit november 17-én, a visszavágókat egy nappal később rendezik. Így alakul ki a Magyar Kupa négyes döntőjének mezőnye. A kupadöntő december 15-16-án lesz egy később kijelölendő helyszínen.

SZOMBAT

10.00: SZOLNOKI DÓZSA− VASAS SC
11.30: HONVÉD− KAPOSVÁR
17.00: VASAS SC− KAPOSVÁR
18.30: SZOLNOKI DÓZSA− HONVÉD

VASÁRNAP

10.00: HONVÉD− VASAS SC
11.30: SZOLNOKI DÓZSA− KAPOSVÁR

468 ad