Hetek óta a legkevésbé sem a sporthírek vezetik a Katalóniából érkező hírek listáját. Így várhatóan a LEN Bajnokok Ligája első csoportmérkőzése sem kerül címlapra.

Pedig a Szolnoki Dózsa első ellenfele, a CN Sabadell sem „kispályás” csapat, még ha vízilabda esetében ez némi képzavarra is okot adhat. A Barcelona közelségében fekvő városban, illetve tengerpartján felépített dokkok egyikében már 1915-ben(!) női vízilabda-mérkőzést is játszottak. Jóllehet szervezett keretek között csak 1980 óta pólózhatnak a sabadelli hölgyek. A férficsapat múltja is a múlt századról datálódik, a legnagyobb siker- amelyre mai napig büszkék a helyiek- a húszas években gyökerezik. Akkoriban a spanyol sportsajtó- a katalán meg főképp- a „Vízilabda Magyarjai” névvel illette a helyi egyletet. Ezt azért raktározzuk el kellő és illő meghatottsággal.

Bármennyire is nagy a Sabadell respektje, az igazi nagy sikerek elkerülték. Például spanyol bajnokságot még egyszer sem tudott nyerni. Kupát is „csak” háromszor.

-Azért elég jó csapatról beszélhetünk, hiszen a Barcelona- amely nemrég Bajnokok Ligáját nyert- mögött stabilan ott van a spanyol bajnokságban a Sabadell. Tipikusan spanyolos vízilabdát játszanak: sokat úsznak és a mérkőzés első felében ráadásul ezt gyorsan is teszik. Úgyhogy fel kell pörögnünk egy komolyabb sebességi fokozatra, mert szerintem eddig kicsit lassabban mozogtuk- vélekedett még az elutazás előtt Zalánki Gergő.

A Sabadell a 2003-2004-es szezonban szerepelt legutóbb a Bajnokok Ligájában. Most a csoportkörbe a Crvena Zvezdán jutott be. Belgrádban 6-6-ot játszott, majd a múlt heti visszavágón 11-8-ra nyert, így a katalán klub hivatalos honlapjának visszafogott megfogalmazása szerint „történelmet írt.”

-Szerintem jobbak vagyunk, mint a Sabadell, de ezt a medencében kell bebizonyítani. És ez nem lesz egyszerű- fogalmaztott kellő szikársággal Cseh Sándor vezetőedző.

A CN Sabadell- Szolnoki Dózsa Bajnokok Ligája mérkőzés 18.15-kor kezdődik.