Kiemelt főszponzor: Főszponzorok:

Kezdődik a középszakasz

2019 március 01.

Kezdődik a középszakasz

Nagyokat fújhatnak mostanság a szolnoki pólósok. Nem csak a medencében, illetve a konditeremben. Zalánki Gergő a Hannover elleni BL-meccs előtt, Kovács István szakmai igazgató közvetlenül azt követően ünnepelte születésnapját.

A felsőházi középszakasz megkezdése előtt pedig Jansik Dávid ugyancsak születésnap apropóján volt kénytelen a csapat kalóriabeviteléről gondoskodni.

SZATMÁRI KRISTÓF, SZOLNOKI DÓZSA: Dávid úgy érkezett, hogy két tálca sütit hozott, szóval azzal nem lesz baj. Kondiban nem tudom, hogy mit csinálunk, majd Geri megmondja.

Vincze Gergő, a szolnoki edzői stáb tagja ugyancsak sokat tett azért, hogy a délelőtti kondiedzés során mindenkinek megjöjjön az étvágya. A süteménynél jobb motivációt keresve is nehezen lehetne találni. Bár egy BVSC elleni győzelem ugyancsak komoly hajtóerővel bír. A vasutasok az A csoport harmadik helyéről érkeznek a középszakaszba.

BÁTORI BENCE, SZOLNOKI DÓZSA: A hannoveri tapasztalatokkal és a Debrecenben elszenvedett vereségnek a – hogy mondjam?− a tüzével, dacával. A Hannover ellen az egy BL volt, az egy teljesen másik kiírás, a bajnokságban az utolsó forduló a Debrecenben elszenvedett vereség volt. Én azt gondolom, hogy ez a BVSC-meccs szombaton ez egy nagyon kemény, fizikálisan egy nagyon brusztos, kiélezett összecsapás lesz.

Egyáltalán nem szokatlan, hogy a szolnoki pólósoknak egy- egy napjuk van felkészülni az OB 1-es meccsekre. Csütörtökön érkezett vissza a csapat Németországból, így a péntekbe kellett belefeszíteni a BVSC elleni fizikális és taktikai felkészülést is. A hannoveri győzelem egyik oldalon energiát vett el, a másik oldalon viszont mentális erőt hozott.

SZATMÁRI KRISTÓF: Mindenképpen adott egy lelki pluszt ugye a súlyos debreceni vereség után. de úgy gondolom, hogy adott annyi erőt, hogy tovább tudjunk menni és innentől nincs megállás és megyünk tovább.

Eddig sem alapjáraton pöfögött a szolnoki mókuskerék, hiszen a klubszezon is elég sűrű, ezt még megfejelik az időközönkénti válogatott meccsek. Ettől függetlenül az várható, hogy a BVSC a falon is átmenő mentalitásával érkezik a Vízilabda Arénába.

BÁTORI BENCE: Úgy, mint mi. Ez a normális. Ők is nyerni akarnak, mi is nyerni akarunk. Talán a mi dolgunkat egy picit nehezíti, hogy szerda- szombat- szerda- szombat ritmusban játszunk, de ez így van már hónapok óta, tehát semmi meglepő nincs ebben.

A Szolnoki Dózsa− BVSC OB I-es mérkőzés szombaton 18 órakor kezdődik a Vízilabda Arénában, az Olaj TV műsorán vasárnap 18 órától felvételről lesz látható.

468 ad